Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος στη Wall και μετά τη Fed

Σε θετικό έδαφος επιστρέφουν οι δείκτες, μετά τη χθεσινή πτώση. Άλμα 8% για την Google. Ισχυρή ανάκαμψη 25% για το αργό. Στο επίκεντρο η Fed. Στο 0,58% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Aνοδος στη Wall και μετά τη Fed

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση της Gilead για θετικές ενδείξεις σχετικά με φάρμακο κατά του κορωνοϊού και τη δέσμευση της Fed να κρατήσει μηδενικά τα επιτόκια μέχρι να ανακάμψει η αμερικανική οικονομία.

Ο Dow Jones ενισχύεται 2,28% στις 24.652 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 3,3% στις 8.893 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 2,6% στις 2.937 μονάδες.

H Gilead ανακοίνωσε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης ότι μελέτη έδειξε πως το 50% των ασθενών που λάμβανε το φάρμακο remdesivir για πέντε ημέρες παρουσίασε βελτίωση και πάνω από τους μισούς αποχώρησαν από το νοσοκομείο εντός δύο εβδομάδων.

Επιπλέον, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεσμεύτηκε να διατηρήσει τα επιτοκία στα σημερινά μηδενικά επίπεδα μέχρι η οικονομία να εισέλθει σε τροχιά για να επιτύχει τους στόχους για τον πληθωρισμό και την απασχόληση.

Θετικό αντίκτυπο στο επενδυτικό κλίμα έχει και το ράλι της μετοχής της Alphabet, της μητρικής της Google, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 9,87 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα $41,16 δισ. την Τρίτη. Τα κέρδη δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις, αλλά τα έσοδα κινήθηκαν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή καταγράφει άνοδο 8%.

 

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 4,8% το πρώτο τρίμηνο, περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ύφεση που έχει καταγράψει η αμερικανική οικονομία από το 2008.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ανακάμπτει από τη διήμερη βουτιά. Η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού ενισχύεται 25%, στα 15,5 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,086 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 0,58%.

Στο ταμπλό, η Boeing και η American Express καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη στον Dow Jones, με 5,8% και 5,45% αντίστοιχα.

Άνοδο πάνω από 3% σημειώνουν οι JP Morgan και η Apple.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v