Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος επιστρέφουν οι δείκτες, μετά τη χθεσινή πτώση. Άνοδος 2% για το αργό. Κέρδη και για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 0,71% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Θετικά πρόσημα στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες των επενδυτών όσον αφορά τη δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας από την πανδημία, εν μέσω ενδείξεων για νέα μέτρα νομισματικής και δημοσιονομικής τόνωσης.

O Dow Jones ενισχύεται 1,3% στις 24.527 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 1,55% στις 9.327 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,43% στις 2.964 μονάδες. 

Tην Τρίτη οι δείκτες γύρισαν σε αρνητικό έδαφος στο τέλος της συνεδρίασης, μετά από δημοσίευμα που προσγείωνε τις ελπίδες γύρω από το εμβόλιο της Moderna.

«Με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων να δείχνουν ότι έρχονται νέα μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής τόνωσης σε όλο τον κόσμο και με την καμπύλη των κρουσμάτων να έχει εξομαλυνθεί σε σχέση με μερικούς μήνες πριν, μπορούμε να δούμε τη χθεσινή πτώση ως διορθωτική κίνηση», δήλωσε στο Reuters αναλυτής της JFD.

O υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν και ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσαν την Τρίτη ότι η κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα εξετάζουν επιπρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι τομείς της οικονομίας που έχουν πληγεί περισσότερο θα λάβουν αντίστοιχη στήριξη.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Lowe's ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 11,2% το πρώτο τρίμηνο. Η μετοχή της εταιρείας καταστημάτων ειδών σπιτιού πραγματοποιεί άλμα 4%.

H Τarget ανακοίνωσε άνοδο πωλήσεων 10,8% το περασμένο τρίμηνο, με τις διαδικτυακές πωλήσεις να έχουν τη μερίδα του λέοντος.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 2,5% υψηλότερα στα 32,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1,49%, στα 1.748 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,097 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,72%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Luckin Coffee βουτάει 35% στα 2,85 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v