Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall μετά το ράλι

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, μετά τα ισχυρά χθεσινά κέρδη. Νέα άνοδος για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 0,72% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μεικτά πρόσημα στη Wall μετά το ράλι

Ήπιες κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων έξι εβδομάδων εν μέσω αισιοδοξίας για τα αποτελέσματα από τις δοκιμές του εμβολίου της Moderna.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,6% στις 24.440 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,25% υψηλότερα στις 9.275 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,3% στις 2.944 μονάδες. 

H μετοχή της Home Depot διολισθαίνει περίπου 2%. Η εταιρεία ειδών σπιτιού ανακοίνωσε πτώση 10,7% στα κέρδη, λόγω επιπρόσθετου κόστους που σχετίζεται με την πανδημία.

Άνοδο πάνω από 3% καταγράφει η μετοχή της Walmart, μετά το άλμα των διαδικτυακών πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η κατασκευή νέων κατοικιών σημείωσε απότομη πτώση για δεύτερο διαδοχικό μήνα στις ΗΠΑ, ενώ βουτιά κατέγραψαν και οι οικοδομικές άδειες. Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις κατοικιών βούτηξαν 30% στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος των 891.000 τον Απρίλιο.

Eν τω μεταξύ, οι άδειες για την κατασκευή νέων κατοικιών διολίσθησαν 21%, στο 1,07 εκατομμύριο.

Τη Δευτέρα οι δείκτες κατέγραψαν ράλι το οποίο οδήγησε τον Dow Jones και τον S&P 500 στη μεγαλύτερη άνοδο από τις 6 Απριλίου. Ο βιομηχανικός δείκτης ενισχύθηκε πάνω από 900 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 3,2%, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Μαρτίου.

«Με πάνω από 100 θεραπείες και εμβόλια να βρίσκονται υπό εξέλιξη, μια ιατρική ανακάλυψη, ένα πιο έξυπνο μοντέλο διεξαγωγής τεστ και ιχνηλάτησης, και η παροχή κρατικής στήριξης θα μπορούσαν να δώσουν περαιτέρω ώθηση», δήλωσε αναλυτής της UBS.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται ανοδικά, σημειώνοντας κέρδη 4% στα 33,15 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% υψηλότερα, στα 1.741 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 0,72%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v