Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street

Οριακές απώλειες σημειώνουν οι δείκτες, υπό «βροχή» αρνητικών οικονομικών στοιχείων. Άνοδος για το αργό. Κέρδη και για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 0,61% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μικρή πτώση στη Wall Street

Ήπιες απώλειες σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά την ιστορική βουτιά των λιανικών πωλήσεων τον Απρίλιο και την όξυνση της έντασης μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Πεκίνου.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,2% στις 23.599 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,1% στις 8.956 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 2.850 μονάδες.

Οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 16,4% τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία. Eξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων και βενζίνης, η πτώση ανήλθε στο 16,2%.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα σημειώσουν πτώση 12,3%, μετά από βουτιά 8,3% τον Μάρτιο.

Πτώση-ρεκόρ σημείωσε και η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, βούτηξε 11,2% τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζεται να μπλοκάρει την πρόσβαση της Huawei σε ημιαγωγούς που κατασκευάζουν αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες.

Το Πεκίνο από την πλευρά του ετοιμάζεται να ξεκινήσει έρευνα κατά αμερικανικών εταιρειών όπως η Qualcomm, η Cisco και η Apple, αν οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την τροφοδοσία της Huawei.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 3% στα 28,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,57% υψηλότερα, στα 1.751 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0844 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης, στο 0,61%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v