Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ραλι ελπίδας για εμβόλιο στη Wall Street

Άλμα σημειώνουν και οι τρεις δείκτες στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για την εξέλιξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ράλι 10% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Κέρδη πάνω από 6% για την Disney. Στο 0,68% το αμερικανικό 10ετές.

Ραλι ελπίδας για εμβόλιο στη Wall Street

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι εμβόλιο της Moderna παρήγαγε αντισώματα κατά του νέου κορωνοϊού.

Ο Dow Jones ενισχύεται 3,9% στις 24.607 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,45% υψηλότερα στις 9.235 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 3,35% στις 2.959 μονάδες. 

H Moderna ανακοίνωσε ότι δοκιμή του εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού παρήγαγε αντισώματα της Covid-19 και στους 45 συμμετέχοντες.

Σε κάθε συμμετέχοντα δόθηκε δόση 25 μικρογραμμαρίων (mcg), 100 mcg ή 250 mcg και στους δύο εμβολιασμούς, με 15 άτομα σε κάθε ομάδα δόσεων. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη έλαβαν δύο δόσεις του δυνητικού εμβολίου, μέσω ενδομυϊκής ένεσης στο χέρι, σε απόσταση περίπου 28 ημερών.

Την 43η μέρα ή δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, τα επίπεδα αντισωμάτων στην περίπτωση των 25 mcg ήταν σε επίπεδα που παρατηρούνται γενικά σε δείγματα αίματος από ανθρώπους που ανέκαμψαν από την ασθένεια, ανακοίνωσε η εταιρεία. Τα αντισώματα στην περίπτωση των 100 mcg είχαν αντισώματα που «ξεπέρασαν σημαντικά τα επίπεδα» ασθενών που έχουν αναρρώσει.

H μετοχή της Moderna πραγματοποιεί ράλι 26%.

Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές των εταιρειών που θα επωφελούνταν από την επανεκκίνηση της οικονομίας. Η Walt Disney κινείται 6,3% υψηλότερα, ενώ η MGM Resorts καταγράφει άλμα 8,7%. Άνοδο 7,4% σημειώνει η μετοχή της Carnival.

Kέρδη πάνω από 10% καταγράφουν οι μετοχές της Delta και της United.

«To ενδιαφέρον καθώς προχωράμε θα στρέφεται προς την επανεκκίνηση της οικονομίας, πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει και με πόση ασφάλεια», ανέφερε υπεύθυνος στρατηγικής στην Prudential Financial.
Θετικό αντίκτυπο στο επενδυτικό κλίμα είχαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ, την Κυριακή.

Ο κ. Πάουελ δήλωσε στο CBS ότι «υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούμε να κάνουμε» για να βοηθήσουμε την οικονομία. «Έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε ως τώρα. Αλλά μπορώ να πω ότι δεν μας έχουν τελειώσει τα πυρομαχικά. Πραγματικά δεν υπάρχει όριο στο πού μπορούμε να φτάσουμε με αυτά τα προγράμματα δανεισμού που έχουμε» πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει ράλι 11,5% στα 32,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,4% στα 1.749 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,086 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται 3 μονάδες βάσης, στο 0,68%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v