Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να κερδίζει 377 μονάδες. Υψηλότερα ο Nasdaq μετά από διήμερη πτώση. «Άλμα» 9% για το πετρέλαιο. Στο 0,62% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο.

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street παρά τα νέα απογοητευτικά στοιχεία ανεργίας στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ανήλθαν στα 2,98 εκατομμύρια την εβδομάδα που έληξε στις 9 Μαΐου. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεπαν ότι οι νέες αιτήσεις θα διαμορφωθούν στα 2,5 εκατομμύρια.

Αν και ο αριθμός των αιτήσεων κινήθηκε χαμηλότερα για έκτη διαδοχική εβδομάδα, συνολικά έχουν υποβληθεί 36,5 εκατομμύρια αιτήσεις τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες. Ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας σκαρφάλωσε στο επίπεδο-ρεκόρ των 22,8 εκατομμυρίων.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε απαράδεκτη την προειδοποίηση του επιδημιολόγου Δρ. Άνθονι Φάουτσι για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση που η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας γίνει με υπερβολική βιασύνη.

«Για εμένα, αυτή δεν είναι αποδεκτή απάντηση», δήλωσε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας πως τον εξέπληξε η τοποθέτηση που έκανε ο Φάουτσι καταθέτοντας ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας.

Παράλληλα, μία άποψη που ήταν απίθανη πριν από μερικές εβδομάδες φέρνουν στο προσκήνιο σήμερα μεγάλα ονόματα της Wall Street: Οι μετοχές είναι εξαιρετικά υπερτιμημένες.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, oι θρυλικοί επενδυτές Stan Druckenmiller και David Tepper προστέθηκαν στη λίστα όσων εκφράζουν μία τέτοια άποψη, μετά την ιστορική ανάκαμψη της αγοράς, λέγοντας ότι το risk-reward της κατοχής μετοχών είναι το χειρότερο που έχουν δει εδώ και χρόνια.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,62% ή 377 μονάδες, στις 23.625, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,15% στις 2.852 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,91% στις 8.943 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων- στον βιομηχανικό δείκτη- τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι American Express (+7,3%) και Cisco Systems (+4,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι 3M Co (-0,5%) και Walmart (-0,4%).

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI «εκτοξεύτηκε» 9% στα 27,56 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 1,4% στα 1.740 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε δύο μονάδες βάσης στο 0,62%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,0793 δολ. από 1,0817 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v