Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τις 26.000 μονάδες ο Dow Jones

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, εν μέσω αισιοδοξίας για τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας. Εβδομη ημέρα κερδών για το ευρώ έναντι του δολαρίου. Απώλειες 1,8% για τον χρυσό.

Πάνω από τις 26.000 μονάδες ο Dow Jones

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, διευρύνοντας τα χθεσινά κέρδη, εν μέσω ενδείξεων ότι τα χειρότερα από την πανδημία έχουν περάσει.

Ο Dow Jones κινείται 1,6% υψηλότερα στις 26.155 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,6% στις 9.667 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,1% στις 3.111 μονάδες.

Την Τρίτη, ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,1% στις 25.742 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε 0,8% υψηλότερα στις 3.080 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,6% στις 9.608 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ απώλεσε ακόμα 2,76 εκατ. θέσεις εργασίας τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο ADP.

Τα στοιχεία ωστόσο ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν να χαθούν 8,7 εκατ. θέσεις εργασίας.

Toν Απρίλιο, το ινστιτούτο ADP είχε καταγράψει απώλεια 20 εκατ. θέσεων εργασίας.

Οι μετοχές συνεχίζουν να κινούνται υψηλότερα τις τελευταίες ημέρες παρά το σκηνικό χάους που επικρατεί στις ΗΠΑ και την αναζωπύρωση της κόντρας της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο.

Η κοινωνική αναταραχή συνεχίζεται σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, ενώ σε πολλές πόλεις έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πολλοί έχουν συγκρίνει τις σημερινές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ με αυτές της δεκαετίας του 1960.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός υποχωρεί 1,8% στα 1.703 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το αργό πετρέλαιο καταγράφει οριακές μεταβολές. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται πέντε μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,74%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v