Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Απώλειες πάνω από 2% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Πτώση 0,5% για τον χρυσό. Στο 0,68% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, διαγράφοντας τις αρχικές ήπιες απώλειες, καθώς το βλέμμα των επενδυτών παραμένει στραμμένο στις εξελίξεις στις ΗΠΑ και στην αναζωπύρωση της κόντρας της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,29% στις 25.457 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,51% υψηλότερα στις 9.536 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,3% υψηλότερα στις 3.051 μονάδες. 

Την Παρασκευή ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε με εβδομαδιαία άνοδο 3,8%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 3% και ο Nasdaq κινήθηκε 1,8% υψηλότερα.

Για τον Μάιο, ο Dow κατέγραψε κέρδη 4,3%, ο S&P 500 ενισχύθηκε 4,5%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 6,8%.

Οι ενδείξεις για αναζωπύρωση της κόντρας ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο έχουν επαναφέρει ανησυχίες για νέο γύρο αύξησης των δασμών μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων.

Η κινεζική κυβέρνηση ζήτησε από τις κρατικές εταιρείες να σταματήσουν τις αγορές σόγιας και χοιρινού από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κίνηση έρχεται αφότου η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι θα διακόψει την ειδική μεταχείριση που έχει για το Χονγκ Κονγκ, με στόχο την τιμωρία του Πεκίνου.

Η Κίνα θα μπορούσε να επεκτείνει την εντολή για τις αμερικανικές εισαγωγές και να συμπεριλάβει επιπλέον αγροτικά προϊόντα, εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες, ανέφεραν οι πηγές του πρακτορείου.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης μεταποίησης ενισχύθηκε στις 43,1 μονάδες τον περασμένο μήνα από 41,5 τον Απρίλιο, επίπεδο που ήταν το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2009.

Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει συρρίκνωση του τομέα της μεταποίησης, ο οποίος αντιστοιχεί στο 11% της αμερικανικής οικονομίας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 2,8% στα 34,46 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,5% χαμηλότερα, στα 1.743 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,17 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο δύο μονάδων βάσης, στο 0,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v