Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street μετά τον Τραμπ

Σε θετικό έδαφος γύρισε η Wall Street μετά την συνέντευξη τύπου του Ντόναλντ Τραμπγια την Κίνα. "Άλμα" 5,3% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 0,68% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Κέρδη στη Wall Street μετά τον Τραμπ

Κέρδη στη Wall Street καθώς οι κυρώσεις που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ για την Κίνα δεν αναμένεται να επηρεάσουν την εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 25.446 μονάδες, ο Nasdaq κινείται υψηλότερα 0,88% στις 9.450 μονάδες και ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,36% στις 3.040 μονάδες. 

Την Πέμπτη ο Dow Jones διέγραψε τα αρχικά κέρδη και έκλεισε 0,6% χαμηλότερα, μετά την είδηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πραγματοποιήσει σήμερα συνέντευξη Τύπου για την Κίνα. Ο S&P 500 διολίσθησε 0,4% στις 3.024 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,1% στις 9.463 μονάδες.

«Πιστεύουμε ότι θα ήταν ένα σημαντικό σοκ για τις αγορές, αν ο Τραμπ ανακοίνωνε οτιδήποτε διακινδύνευε την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας», ανέφερε σε σημείωμα αναλυτής του London Capital Group. «Η ακύρωση της ειδικής σχέσης των ΗΠΑ με το Χονγκ Κονγκ δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερα πιθανό», πρόσθεσε.

Οι διεθνές αγορές έχουν πραγματοποιήσει ράλι αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και τα μέτρα τόνωσης από τις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις θα επισπεύσουν την ανάκαμψη της οικονομίας.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, oι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ υποχώρησαν 13,6% τον Απρίλιο, λίγο πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών για πτώση 13%.

Τον Μάρτιο, οι καταναλωτικές δαπάνες είχαν διολισθήσει 6,9%.

Εν τω μεταξύ, το προσωπικό εισόδημα κινήθηκε 10,5% υψηλότερα τον Απρίλιο, λαμβάνοντας στήριξη από την καταβολή επιδομάτων από την κυβέρνηση. Οι αναλυτές προέβλεπαν διολίσθηση κατά 2,1%. Τον Μάρτιο, το προσωπικό εισόδημα είχε σημειώσει πτώση 2%.

Ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE) ενισχύθηκε 0,5% τον Απρίλιο, μετά από άνοδο 1,5% τον Μάρτιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άλμα 5,3% στα 35,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,9% στα 1.744 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,11 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 0,68%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v