Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με τους επενδυτές να διατηρούν επιφυλακτική στάση. Ενισχύεται το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 0,66% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Ήπιες μεταβολές σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς το αίσθημα αισιοδοξίας για τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας αντισταθμίζει τις ανησυχίες για την αναζωπύρωση της κόντρας Πεκίνου και Ουάσιγκτον και το σκηνικό χάους στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 25.559 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,15% χαμηλότερα στις 9.545 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,13% στις 3.059 μονάδες. 

Τη Δευτέρα καταγράφηκε νέος γύρος συγκρούσεων σε πλήθος πόλεων των ΗΠΑ, ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να παρατάξει τον στρατό.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης απαγόρευσε την κυκλοφορία από το βράδυ της Δευτέρας ως τα ξημερώματα.

«Η αναρχία στους δρόμους απειλεί να παγώσει την ανάκτηση της εμπιστοσύνης καθώς θα μπορούσε να φθίνει η αισιοδοξία των επενδυτών για την επανεκκίνηση της οικονομίας», έγραψε σε σημείωμα ο Στέφεν Ίνες, επικεφαλής έρευνας στην AxiCorp.

«Αν οι Αμερικανοί καταναλωτές ήταν διστακτικοί να βγουν από το κουκούλι τους, φοβούμενοι ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, είναι απίθανο να νιώσουν πιο ασφαλείς με στρατιωτικά τζιπ να κόβουν βόλτες στους δρόμους» τόνισε.

Ωστόσο, οι επενδυτές δείχνουν προς το παρόν να αγνοούν τις πρωτοφανείς εξεγέρσεις στις ΗΠΑ και εστιάζουν στις προσπάθειες των επιχειρήσεων να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Εν τω μεταξύ, έκθεση που δημοσίευσε το CBO τη Δευτέρα προβλέπει ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα είναι περίπου 3% χαμηλότερο την περίοδο 2020 με 2030, σε σχέση με τις προβλέψεις του Ιανουαρίου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,3% στα 35,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,3%, στα 1.755 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,17 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 0,66%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Pfizer ενισχύεται 1,3%. Ο φαρμακευτικός κολοσσός σχεδιάζει να επενδύσει ως και 500 εκατ. δολάρια σε εταιρείες βιοτεχνολογίας.

Άλμα 6% καταγράφει η μετοχή της Dow, το μεγαλύτερο από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Άνοδο 3% στα 206 δολάρια σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v