Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μεταποίηση στήριξε την άνοδο στη Wall Street

Με θετικό πρόσημο κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο στην πρώτη συνεδρίαση του Ιουνίου. Οριακές διακυμάνσεις για πετρέλαιο και χρυσό. Στο 0,66% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο. Υποχώρησε το δολάριο.

Η μεταποίηση στήριξε την άνοδο στη Wall Street

Άνοδος στη Wall Street παρά τις ταραχές που έχει προκαλέσει ο θάνατος του Τζόρτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στις ΗΠΑ.

Θετική πνοή στο αμερικανικό χρηματιστήριο έδωσε η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, καθώς ανέκαμψε από τα χαμηλά 11 ετών τον Μάιο, αποτυπώνοντας τη σταδιακή επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας μετά τη χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτου ISM τη Δευτέρα, ο δείκτης μεταποίησης ενισχύθηκε στις 43,1 μονάδες τον περασμένο μήνα από 41,5 τον Απρίλιο, επίπεδο που ήταν το χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2009.

Στο μεταξύ, η κινεζική κυβέρνηση φέρεται να ζήτησε από κρατικές εταιρείες να σταματήσουν τις αγορές σόγιας και χοιρινού από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Reuters, η κίνηση αυτή, έρχεται αφότου η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι θα διακόψει την ειδική μεταχείριση που έχει για το Χονγκ Κονγκ, με στόχο την τιμωρία του Πεκίνου.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,38% ή 91 μονάδες, στις 25.475, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,38% στις 3.055 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,66% στις 9.552 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων- στον βιομηχανικό δείκτη- τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Boeing (+3,8%) και Travelers (+2,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Pfizer (-7,1%) και Cisco Systems (-3,1%)

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 0,1% στα 35,44 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% στα 1.750 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο

0,66%.Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1137 δολ. από 1,1103 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v