Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τις 10.000 μονάδες ο Nasdaq

Θετικό γύρισμα για τον τεχνολογικό δείκτη με τις Apple και Amazon σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Κέρδη 1% για τον χρυσό. Βουτιά 5,2% για την Boeing. Στο 0,82% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες την Τρίτη καθώς οι επενδυτές αγοράζουν τα βαριά τεχνολογικά χαρτιά ενώ σπεύδουν να κατοχυρώσουν κέρδη από τις μετοχές εταιρειών που ευνοήθηκαν από το άνογιμα της οικονομίας.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,8% στις 27.328 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται 0,43% υψηλότερα στις 9.965 μονάδες, ενώ σκαρφάλωσε πάνω από τις 10.000 μονάδες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,65% στις 3.211 μονάδες.

Τη Δευτέρα ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 1,2% στις 3.232 μονάδες και 0,05% πάνω από το κλείσιμο στο τέλος της περασμένης χρονιάς. Σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του 2020, ο δείκτης βρέθηκε ως και 30% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα του 2019.

Ο Nasdaq κινήθηκε 1,1% υψηλότερα και σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 1,7%, περιορίζοντας τις απώλειες από την αρχή της χρονιάς σε μόλις 3,3%.

Η άνοδος της Δευτέρας σημειώθηκε παρά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία εισήλθε σε ύφεση τον Φεβρουάριο του 2020.

Σύμφωνα με traders, το ράλι των τελευταίων δύο μηνών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εμπιστοσύνη για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας και το μπαράζ των μέτρων δημοσιονομικής τόνωσης.

Την Παρασκευή η έκθεση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ έδειξε αναπάντεχη υποχώρηση της ανεργίας στο 13,3% από 14,7%. Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 2,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας ενώ οι επενδυτές προέβλεπαν ότι θα καταργηθούν 7,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

«Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η έκθεση για την απασχόληση και τα όχι και τόσο αρνητικά νέα από το εταιρικό μέτωπο έχουν ενισχύσει την αντίληψη ότι τα χειρότερα από την οικονομική κάμψη βρίσκονται πίσω μας», ανέφερε ομάδα αναλυτών της RBC Capital Markets.

Aλλά ορισμένοι επενδυτές έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν η ανοδική κίνηση είναι υπερβολική, δεδομένου ότι η οικονομία μόλις βγήκε από τα lockdowns.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,2% στα 38,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1,06% υψηλότερα στα 1.722 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει άνοδο έναντι της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1303.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται έξι μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,821%.

Στο ταμπλό, η Boeing σημειώνει πτώση 5,2%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Η Amazon και Apple κερδίζουν πάνω από 3% σκαρφαλώνοντας σε νέα επίπεδα ρεκόρ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v