Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Διαγράφουν τα κέρδη οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Πάνω από τα $40 το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Κέρδη και για τον χρυσό. Στο 0,71% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για αναζωπύρωση της πανδημίας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,08% στις 26.377 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,9% υψηλότερα στις 10.032 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,1% στις 3.149 μονάδες.

Οι ανησυχίες για την πανδημία φούντωσαν μετά την ανακοίνωση της Apple ότι θα κλείσει προσωρινά κάποια από τα καταστήματα λιανικής στις ΗΠΑ μετά την έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Λουκέτα» θα μπουν σε 11 καταστήματα στη Φλόριντα, την Αριζόνα, τη Βόρεια Καρολίνα και τη Νότια Καρολίνα.

Από τα έντεκα καταστήματα που κλείνουν τα έξι είναι στην Αριζόνα όπου τα νέα κρούσματα έφτασαν τα 2.519 το τελευταίο 24ωρο, όταν το Μάιο είχε κάτω από 300 κάθε ημέρα.

Στο ταμπλό, οι μετοχές που ωφελούνται από την επανεκκίνηση της οικονομίας κινούνται υψηλότερα. Η μετοχή της United Airlines σημειώνει άνοδο 2% και της Kohl’s 5%.

Μεγάλη άνοδο καταγράφουν και οι μετοχές των πετρελαϊκών, η μετοχή της Devon Energy ενισχύεται περίπου 5%.

Οι Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq οδεύουν για την τέταρτη εβδομαδιαία άνοδο τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης έχει ενισχυθεί 1,9% από την αρχή της εβδομάδας ως και το κλείσιμο της Πέμπτης και ο S&P 2,4%, ενώ ο Nasdaq σκαρφάλωσε πάνω από 3% στην ίδια περίοδο.

Την Πέμπτη, οι τρεις δείκτες έκλεισαν με οριακές μεταβολές, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας παρέμειναν για 13η εβδομάδα πάνω από το 1 εκατομμύριο.

«Ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας υποχώρησε για ενδέκατη διαδοχική εβδομάδα, αλλά αυτή την εβδομάδα η βελτίωση ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας», ανέφερε αναλυτής στο CNBC. «Αν και τα στοιχεία του Μαΐου για την απασχόληση ήταν πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις, η μέτρηση αυτής της εβδομάδας απείχε πολύ από το ιδανικό και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο ρυθμός της ανάκαμψης μπορεί να επιβραδύνεται», πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί άλμα 3,3% στα 40,14 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,6% στα 1.742 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,129 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες υψηλότερα, στο 0,72%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v