Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στην πανδημία

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, καθώς τα τεχνολογικά κέρδη στηρίζουν τον Nasdaq. Πτώση για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Ράλι 33% για τη φαρμακευτική Novavax.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στην πανδημία

Στο «κόκκινο» κινούνται ο Dow Jones και ο S&P 500 ενώ ο Nasdaq γυρίζει σε θετικό έδαφος λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο της Microsoft και της Apple.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,75% στις 26.085 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 10.481 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,57% στις 3.163 μονάδες.

Στην Καλιφόρνια, ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύτηκαν με Covid-19 αυξήθηκε κατά 50% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, φτάνοντας σε περίπου 5.800. Περίπου το ένα τρίτο αυτών που νοσηλεύτηκαν, βρίσκονταν στην κομητεία του Λος Άντζελες, σύμφωνα με πολιτειακά και τοπικά αρχεία, ενώ περίπου 630 ασθενείς με κορωνοϊό χρειάστηκαν εντατική φροντίδα.

Συνολικά στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει πάνω από 130.000 άνθρωποι από τον κορωνοϊό.

Ο αξιωματούχος της Fed Ράφαελ Μπόστιτς, προειδοποίησε ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να εκτροχιαστεί από την αναζωπύρωση της πανδημίας σε διάφορες πολιτείες. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Novavax πραγματοποίησε άλμα 33,8%. Η αμερικανική κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει τη φαρμακευτική για την εξέλιξη και παραγωγή εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών και της κρουαζιέρας. Η μετοχή της United Airlines διολισθαίνει 2,6% και της American Airlines 2,3%. H μετοχή της Royal Caribbean υποχωρεί 1%, όσο και της Norwegian Cruise Line.

H μετοχή της Tesla συνεχίζει να κινείται σε επίπεδα ρεκόρ, καταγράφοντας άνοδο 1% στα 1.380 δολάρια.

Οι ενεργειακές μετοχές σημειώνουν πτώση 2% εν μέσω ανησυχιών για περιορισμό της ζήτησης καυσίμων.

Στον τεχνολογικό τομέα, η Microsoft ενισχύεται 1,6% σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κινείται και η Apple, η οποία καταγράφει κέρδη 1,1%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,8% στα 40,29 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώννει οριακή πτώση 0,09% στα 1.792 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v