Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street με νέο ρεκόρ για Nasdaq

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, με τον τεχνολογικό δείκτη να σκαρφαλώνει σε νέα υψηλά. Διολισθαίνει το δολάριο. Απώλειες για το αργό. Άλμα 7% για την Tesla. Στο 0,69% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street με νέο ρεκόρ για Nasdaq

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, παρά τη διαρκή άνοδο των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, διευρύνοντας τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 3,3% την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 4% και ο Nasdaq 4,6%.

O βιομηχανικός δείκτης έκλεισε το τρίμηνο με άλμα πάνω από 17%, ενώ ο S&P 500 πραγματοποίησε ράλι περίπου 20% την ίδια περίοδο και ο Nasdaq 30,6%.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έλαβε ώθηση από το ράλι των κινεζικών μετοχών τη Δευτέρα, με τον δείκτη Shanghai Composite να κλείνει με άνοδο πάνω από 5%.

Θετικό αντίκτυπο στο επενδυτικό κλίμα είχε και το πρώτο μεγάλο ντιλ του Γουόρεν Μπάφετ μετά το sell-off. H Βerkshire Hathaway εξαγόρασε την Dominion Energy έναντι 10 δισ. δολαρίων.

«Η οικονομία τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι οικονομολόγοι», τόνισε ο αναλυτής της Capital Wealth Planning στο CNBC. «Mπορεί να μείνουμε σε αυτά τα επίπεδα για λίγο το φθινόπωρο, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο, αλλά νομίζω ότι στο τέλος της χρονιάς θα υπάρξει εκτόξευση. Πιστεύω ότι ο S&P 500 θα κινηθεί πάνω από τις 4.000 μονάδες» πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το ινστιτούτο ISM ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο δείκτης υπηρεσιών ενισχύθηκε στις 57,1 μονάδες τον περασμένο μήνα από 45,4 τον Μάιο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Φεβρουάριο.

Τον Απρίλιο ο δείκτης είχε βουλιάξει στις 41,8 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009.

Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες αντανακλά επέκταση του τομέα των υπηρεσιών, ο οποίος αντιστοιχεί περίπου στα δύο τρίτα της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,32% στα 40,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,3% στα 1.795 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,134 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,69%.

Στο ταμπλό, η Tesla πραγματοποιεί άλμα 7,6% στα 1.296 δολάρια. Η εταιρεία του Έλον Μασκ βρήκε ευκαιρία να πικάρει τους «σορτάκηδες», με το λανσάρισμα κόκκινων σορτς.

Άνοδο 3,5% σημειώνει η μετοχή της Amazon, σκαρφαλώνοντας στα 3.001 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v