Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στα ρεκόρ ο Nasdaq

Κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον τεχνολογικό δείκτη να σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό για δεύτερη σερί συνεδρίαση. Πάνω από τα 40 δολ. το πετρέλαιο. Άνοδος για τον χρυσό. Κλειστή η Wall Street την Παρασκευή.

Επιμένει στα ρεκόρ ο Nasdaq

Άνοδος στη Wall Street με ώθηση από τα καλά στοιχεία απασχόλησης καθώς η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκαν 4,8 εκατ. θέσεις εργασίας, το μεγαλύτερο νούμερο από το 1939, που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων από την αμερικανική κυβέρνηση.

Eν τω μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 11,1% από 13,3% τον Μάιο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ανακτηθούν 3 εκατ. από τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν εν μέσω πανδημίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε τα «εντυπωσιακά» στοιχεία για την απασχόληση.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις αποδεικνύουν ότι η οικονομία μας βρυχάται (…) Αυτοί είναι ιστορικοί αριθμοί», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ο οποίος έχει αναγάγει την οικονομία σε βασικό άξονα της προεκλογικής εκστρατείας του ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Και ο αγοραστικός ενθουσιασμός των επενδυτών στη Wall Street θα ήταν μεγαλύτερος αν ο κορωνοϊός δεν παρέμενε απειλή για την αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, τουλάχιστον 52.898 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες 24 ώρες- αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Αντίστοιχα ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 706 από 1.199 την προηγούμενη μέρα.

Στο μεταξύ, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε χθες νομοθεσία η οποία προβλέπει κυρώσεις για τις τράπεζες που συνεργάζονται με Κινέζους αξιωματούχους, οι οποίοι εφαρμόζουν τον νόμο περί εθνικής ασφάλειας που επιβλήθηκε στο Χονγκ Κονγκ.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,36% ή 92 μονάδες, στις 25.827, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,45% στις 3.130 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε σε νέα επίπεδα ρεκόρ, με κέρδη 0,52% στις 10.207 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walgreens Boots (+2,6%) και Pfizer (+2,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walt Disney (-0,7%) και McDonalds (-0,6%).

Σημειώνεται ότι αύριο η Wall Street θα παραμείνει κλειστή λόγω του εορτασμού της 4ης Ιουλίου.

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2,1% στα 40,65 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,6% στα 1.790 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,67%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1237 δολ. από 1,1252 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v