Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με τον τεχνολογικό δείκτη να κερδίζει τις εντυπώσεις. Οριακή πτώση για τον Dow Jones. Μια ανάσα από τα ρεκόρ ο S&P. Στο 0,68% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq

Άνοδος για S&P και Nasdaq παρόλο που το Κογκρέσο δεν μπορεί να συμφωνήσει σε ένα νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ο πρόεδρος Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι «Είμαι έτοιμος να δώσω χρήματα στις Πολιτείες και στις τοπικές κυβερνήσεις για να σωθούν θέσεις εργασίας στην αστυνομία, στην πυροσβεστική και στους δασκάλους. Ωστόσο οι Δημοκρατικοί στέκονται εμπόδιο».

Στο μεταξύ, τελευταία δημοσκόπηση των NBC News και Wall Street Journal καταδεικνύει ότι ο Μπάιντεν προηγείται του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με 9 ποσοστιαίες μονάδες.

Το 50% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση είπε ότι θα ψήφιζε τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ, ενώ μονάχα το 41% είπε ότι θα ψήφιζε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο. Ο Μπάιντεν είχε προβάδισμα 11% στην ίδια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το όριο των 170.000 θανάτων, την ώρα που ειδικοί σε ζητήματα δημόσιας υγείας εκφράζουν έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο η πανδημία να κάνει πολύ πιο περίπλοκη την περίοδο της φθινοπωρινής εποχικής γρίπης.

Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 483 χθες, με τις πολιτείες Φλόριντα, Τέξας και Λουιζιάνα να καταγράφουν τα περισσότερα νέα θύματα.

Στη Wall Street, ο Dow Jones υποχώρησε 0,31% ή 87 μονάδες, στις 27.844, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,27% στις 3.382 μονάδες -σε απόσταση τριών μονάδων από τα ρεκόρ- και ο Nasdaq έπιασε νέο ιστορικό υψηλό με κέρδη 1% στις 11.129 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Home Depot (+3%) και Walmart (+2,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Boeing (-3,4%) και American Express (-2,6%).

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2,1% στα 42,89 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 2,5% στα 1.998,70 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,68%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1868 δολ. από 1,1844 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v