Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στο νήμα για τον Dow Jones

Σε θετικό πρόσημο γύρισε ο Dow Jones στο τέλος της συνεδρίασης. Οριακές απώλειες για τους S&P και Nasdaq. Απογοήτευσαν οι λιανικές πωλήσεις. Συνεχίζεται το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο στήριξης. Στο 0,7% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο.

Άνοδος στο νήμα για τον Dow Jones

Πτωτικές τάσεις στη Wall Street καθώς προβληματίζει τους επενδυτές το πάγωμα των συνομιλιών για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Δημοκρατική, Νάνσυ Πελόσι δήλωσε ότι δεν θα ξαναρχίσουν οι συνομιλίες με τους Ρεπουμπλικάνους αν πρώτα δεν αυξηθεί η βοήθεια κατά 1 τρισ. δολάρια. Αντίστοιχα και ο οικονομικός σύμβουλος στο Λευκό Οίκο Λάρι Κούντλοου αναγνώρισε ότι «κυβέρνηση και Δημοκρατικοί βρίσκονται σε αδιέξοδο».

«Δεδομένου του αδιεξόδου στο Κογκρέσο, είναι μάλλον απίθανο οι καταναλωτές να λάβουν πρόσθετη βοήθεια τον Αύγουστο. Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι οι προοπτικές του Σεπτεμβρίου εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης», σχολίασε η Jefferies Aneta, επικεφαλής οικονομολόγος της Jefferies.

Στο μεταξύ, απογοήτευσαν οι λιανικές πωλήσεις καθώς μπορεί να αυξήθηκαν 1,2% τον Ιούλιο και να επανήλθαν σε προ-κρίσης επίπεδα, ωστόσο η μέτρηση ήταν κατώτερη της αναμενόμενης καθώς οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 2,3%. Σημειώνεται ότι χωρίς τις πωλήσεις αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 1,9%.

Επιπλέον, η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο ανήλθε στις 72,8 μονάδες από 72,5 τον προηγούμενο μήνα.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,12% ή 34 μονάδες, στις 27.931, ο S&P 500 σημείωσε πτώση μόλις 0,02% στις 3.372 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,21% στις 11.019 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walgreens Boots (+2%) και Boeing (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Home Depot (-0,8%) και Procter & Gamble (-0,7%).

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 0,5% στα 42,01 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 1,1% στα 1.948 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, το πετρέλαιο κέρδισε 1,9% ενώ ο χρυσός έχασε 3,9%. Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η πρώτη εβδομαδιαία πτώση για το πολύτιμο μέταλλο από τις αρχές Ιουνίου.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,70%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1839 δολ. από 1,1814 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v