Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό «σκαρφαλώνουν» S&P και Nasdaq

Τα κέρδη έρχονται καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού κινούνται καθοδικά στις ΗΠΑ. Οι επενδυτές αναμένουν και το οικονομικό συμπόσιο της Fed αυτή την εβδομάδα. Ενισχύεται πάνω από 3% η Apple.

Σε νέο υψηλό «σκαρφαλώνουν» S&P και Nasdaq

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, καθώς τα κέρδη των τεχνολογικών μετοχών και οι εξελίξεις στις θεραπείες του κορωνοϊού βρίσκονται πίσω από την αισιόδοξη διάθεση.

Ο Dow Jones κερδίζει 0,9% και φτάνει στις 28.186 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,47%, στις 11.365 μονάδες, ενώ ο S&P 500, με άνοδο κατά 0,7%, διαμορφώνεται στις 3.420.

Η μετοχή της Apple ενισχύεται πάνω από 3%, ενώ και των Amazon και Microsoft κινούνται υψηλότερα.

Τα κέρδη έρχονται καθώς οι νέες περιπτώσεις κορωνοϊού συνεχίζουν να κινούνται καθοδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τη στιγμή που κορυφώθηκαν και ξεπέρασαν τις 64.000, ο αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων δεν έχει κινηθεί υψηλότερα από τις 49.000, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Την Κυριακή καταγράφηκαν λιγότερα από 37.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την κατεπείγουσα έγκριση άδειας για τη χρήση πλάσματος παραγόμενου από το αίμα ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί μετά τη μόλυνσή τους από τον κορωνοϊό ως θεραπεία, παρότι πρόκειται για κάτι που συνέβαινε ήδη στη χώρα. Η μετάγγιση πλάσματος που περιέχει αντισώματα έχει σκοπό την ταχύτερη καταπολέμηση του ιού και τον περιορισμό της ζημιάς που προκαλεί στον οργανισμό των ασθενών.

«Νομίζω ότι κάτι ενδιαφέρον μπορεί να εξελιχθεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες», δήλωσε ο Tom Lee, επικεφαλής έρευνας της Fundstrat Global Advisors.

Το ασταμάτητο ράλι των μετοχών τεχνολογίας την περασμένη εβδομάδα οδήγησε τον S&P 500 σε επίπεδα υψηλότερα από το ρεκόρ που είχε προ πανδημίας. Ο δείκτης σημείωσε τέταρτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου και έκλεισε σε νέο ρεκόρ την Παρασκευή.

Oι επενδυτές αναμένουν επίσης με αισιοδοξία και το οικονομικό συμπόσιο της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, που θα ξεκινήσει την Πέμπτη.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury διατηρείται στο 0,63%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,4%, στα 42,5 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v