Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανοδική τροχιά οι S&P και Nasdaq

Σε νέα ιστορικά υψηλά για τους S&P και Nasdaq. Οριακή υποχώρηση για τον Dow Jones. Επέστρεψε πάνω από τα 2.000 δολ./oz ο χρυσός. Σε χαμηλό δύο ετών το δολάριο. Υποχωρεί το πετρέλαιο.

Σε ανοδική τροχιά οι S&P και Nasdaq

Μπορεί ο Dow Jones να υποχωρεί ωστόσο οι S&P και Nasdaq όχι μόνο επέστρεψαν σε θετικό έδαφος αλλά πλέον κινούνται σε νέα ιστορικά υψηλά.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,06% στις 27.829 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,27% στις 3.391 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα 0,57% στις 11.193 μονάδες. 

Στο μικροσκόπιο των επενδυτών, εκτός του μετώπου του κορωνοϊού και των εντάσεων με την Κίνα, βρίσκονται σήμερα οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις, με τις ενάρξεις νέων κατοικιών τον Ιούλιο να δίνουν θετικό τόνο στη συνεδρίαση.  

Ειδικότερα, καταγράφεται σημαντική ανάκαμψη στην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ τον Ιούλιο, με τις ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών να ενισχύονται κατά 22,6% από τον προηγούμενο μήνα και κατά 23,4% σε ετήσια βάση.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης με σημαντικά κέρδη η μετοχή της Walmart καθώς τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τις online πωλήσεις να διπλασιάζονται.

Υπό πίεση παραμένει το δολάριο, κινούμενο σε νέα χαμηλά έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων. Το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει απώλειες 0,35% έναντι του ευρώ στα 1,1912 δολάρια και 0,53% έναντι της στερλίνας στα 1,3174 δολάρια.

Συνεχίζει υψηλότερα ο χρυσός, υπερβαίνοντας τα 2.020 δολάρια με άνοδο 1,14% ενώ υποχωρεί 0,3% η τιμή του πετρελαίου, στα 42,7 δολάρια το βαρέλι. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v