Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed προβλημάτισε τη Wall Street

Πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τους S&P και Nasdaq να υποχωρούν από τα ιστορικά υψηλά. Κάτω από τα 2.000 δολ. ο χρυσός. Από το χαμηλό δύο ετών ανέκαμψε το δολάριο. Στο 0,68% το 10ετές ομόλογο.

Η Fed προβλημάτισε τη Wall Street

Απώλειες στη Wall Street μετά τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας βλέπουν βαρύ τον αντίκτυπο της πανδημίας στην αμερικανική οικονομία.

Επιπλέον, προβληματίζουν οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει αναβάλει τις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, σημειώνοντας ότι δεν θέλει να μιλήσει με την Κίνα αυτή την στιγμή. Επιπλέον από τον Λευκό Οίκο διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχουν προγραμματισμένες νέες υψηλού επιπέδου συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο είχαν έρθει σε μια… καταρχήν εμπορική συμφωνία τον Ιανουάριο, όμως η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων δημιουργούν αμφιβολίες αν η Κίνα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι των ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, η Apple έγινε η πρώτη εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο που η κεφαλαιοποίηση της πέρασε πάνω από τα 2 τρισ. δολάρια (ενδιοσυνεδριακά). Μόλις δύο χρόνια πριν και συγκεκριμένα στις 2 Αυγούστου του 2018 ο τεχνολογικός κολοσσός -για άλλη μια φορά πρώτος- είχε σπάσει το φράγμα του 1 τρισ. δολ.

Στο εταιρικό μέτωπο, ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η Target καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,69 δισ. δολάρια από 938 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2019 και τα έσοδα ανήλθαν στα 22,98 δις. δολάρια από 18,42 δις. πέρυσι. Αντίστοιχα τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 3,38 δολ. έναντι 1,63 δολ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στη Wall Street, ο Dow Jones υποχώρησε 0,31% ή 85 μονάδες, στις 27.693, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,44% στις 3.374 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,57% στις 11.146 μονάδες.

Σημειώνεται ότι πριν την Fed, οι S&P και Nasdaq όδευαν –συγκρατημένα- σε νέα ιστορικά υψηλά.

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI κέρδισε μόλις 4 σεντς και διαμορφώθηκε στα 42,93 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 2,1% στα 1.970 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,68%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανέκαμψε από το χαμηλό δύο ετών έναντι του ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 0,6% στο 1,1861 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v