Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Υποχωρούν S&P και Nasdaq ενώ με το ζόρι κρατά το θετικό πρόσημο ο Dow Jones. Προβλημάτισε η Fed. Θετικά σινιάλα από τα αποτελέσματα των λιανεμπόρων. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό, που παραμένει πάνω από τα $2.000.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά την δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι αξιωματούχοι αναμένουν βαρύ τον αντίκτυπο της πανδημίας στην αμερικανική οικονομία.

O Dow Jones καταγράφει άνοδο μόλις 0,03%  στις 27.786 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται χαμηλότερα κατά 0,14% στις 3.384 μονάδες και τον Nasdaq να υποχωρεί 0,25% στις 11.183 μονάδες. 

Οι επενδυτές σήμερα επικεντρώνονται σε μια σειρά εταιρικών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων από κολοσσούς λιανικού εμπορίου όπως η Target και η Lowe's Corp. αλλά και στις αδιέξοδες συζητήσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για πρόσθετα μέτρα στήριξης των πληγέντων από την πανδημία.

H Target νωρίτερα ανακοίνωσε πωλήσεις - ρεκόρ το δεύτερο τρίμηνο, με άνοδο 24,3% και τις ηλεκτρονικές πωλήσεις να τριπλασιάζονται. Αντίστοιχα, η Lowe's ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις άνω των προβλέψεων, καθώς οι καταναλωτές έσπευσαν να προμηθευτούν υλικά οικιακών επισκευών και συντήρησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Πτωτικά κινούνται σήμερα πετρέλαιο και χρυσός, με την τιμή του κίτρινου μετάλλου να υποχωρεί 0,55%, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τα 2.000 δολάρια, ενώ η πετρελαϊκη τιμή υποχωρεί 0,6% στα 42,4 δολάρια το βαρέλι.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 0,2% στις 6.088 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,45% στις 12.939 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει άνοδο 0,3% στις 4.952 μονάδες.  

 

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v