Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν στα ρεκόρ οι S&P και Nasdaq

Κέρδη στη Wall Street με τους S&P και Nasdaq να πιάνουν νέα ιστορικά υψηλά για άλλη μια συνεδρίαση. Άνοδος 378 μονάδων για τον Dow Jones. Στο 0,65% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο. Νέα πτώση για τον χρυσό.

Επιμένουν στα ρεκόρ οι S&P και Nasdaq

Άνοδος στη Wall Street με τον πρόεδρο Τραμπ να δίνει πλέον έμφαση στις φαρμακοβιομηχανίες για την δημιουργία εμβολίου που θα περιορίσει την πανδημία πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την κατεπείγουσα έγκριση άδειας για τη χρήση πλάσματος παραγόμενου από το αίμα ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί από τον κορωνοϊό.

Ο Τραμπ, που επικρίνεται για τον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία, προσπαθεί να ανακάμψει στις δημοσκοπήσεις και προσβλέπει σε πρόοδο στη θεραπεία ασθενών με Covid-19, αν και δεν αναμένεται να υπάρξει ούτε ασφαλής θεραπεία ούτε αποτελεσματικό εμβόλιο πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ωστόσο ο Tom Lee, επικεφαλής έρευνας της Fundstrat Global Advisors, σημειώνει: «Νομίζω ότι κάτι ενδιαφέρον μπορεί να εξελιχθεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 450 θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες στις ΗΠΑ, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα η οποία υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο να ανέρχεται σε 176.810 νεκρούς.

Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν 31.344 κρούσματα  από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί ότι προσβλήθηκαν στην αμερικανική επικράτεια να φθάνει τους 5,72 εκατ.

Στο εταιρικό μέτωπο, τo Facebook δέχθηκε να πληρώσει στη Γαλλία πάνω από 100 εκατ. ευρώ σε φόρους και πρόστιμα για τις χρήσεις πριν από το 2018, αναφέρει δημοσίευμα του γαλλικού οικονομικού περιοδικού Capital.

Το περιοδικό ανέφερε ότι έχει δει έγγραφα που δείχνουν ότι ζητήθηκε από το Facebook να καταβάλει 104 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένου ενός προστίμου ύψους 22 εκατ. ευρώ.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,36% ή 378 μονάδες, στις 28.309, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,01% στις 3.431 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,6% στις 11.379 μονάδες.

S&P και Nasdaq έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά για άλλη μια συνεδρίαση.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Boeing (+5,9%) και Dow Inc. (+5,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-1,7%) και Intel (-0,4%).

Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,7% στα 42,62 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,4% στα 1.939 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,65%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1788 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v