Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες, μετά την τρίτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 0,66% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ανακάμπτει ο χρυσός.

Ανοδος στη Wall Street με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά τα θετικά στοιχεία για την οικονομία της Κίνας και εν μέσω προσδοκιών για έγκριση ενός νέου πακέτου τόνωσης από το Κογκρέσο.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,3% στις 27.535 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,16% υψηλότερα στις 11.039 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,23% στις 3.338 μονάδες. 

Την περασμένη εβδομάδα, ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε 1,8% χαμηλότερα, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,6%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,1%.

Η στατιστική υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε ότι τα εργοστασιακά κέρδη σημείωσαν μεγάλη άνοδο τον Αύγουστο.

Εν τω μεταξύ, το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε μετά τη δήλωση της Δημοκρατικού Νάνσι Πελόζι την Κυριακή ότι παραμένει στο τραπέζι το ενδεχόμενο συμφωνίας σε ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας, ύψους $2,4 τρισ.

Το Κογκρέσο μπορεί να ψηφίσει το νομοσχέδιο ακόμα και την επόμενη εβδομάδα.

Στο ραντάρ των επενδυτών είναι και το πρώτο ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα επτά ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Τραμπ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,7% στα 40,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,49% υψηλότερα, στα 1.875,5 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1675 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 0,66%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Inovio βουτάει 27% μετά την ανακοίνωση ότι η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων παγώνει τις δοκιμές του εμβολίου της φαρμακευτικής κατά του κορωνοϊού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v