Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με τεχνολογική στήριξη

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες, καθώς ανακάμπτει ο τεχνολογικός τομέας. Άνοδος για το δολάριο. Στο 0,65% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Απώλειες για χρυσό και αργό.

Ανοδος στη Wall Street με τεχνολογική στήριξη

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές μετά το επιφυλακτικό ξεκίνημα, με τους δείκτες να οδεύουν στην τέταρτη εβδομάδα απωλειών.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,57% στις 26.969 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,4% υψηλότερα στις 10.826 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδος 0,92% στις 3.276 μονάδες. 

Ο βιομηχανικός δείκτης βρίσκεται περίπου 3% χαμηλότερα από την αρχή της εβδομάδας, ο S&P 500 διολισθαίνει 2,2%, ενώ ο Nasdaq οδεύει σε εβδομαδιαία πτώση πάνω από 1%.

Από την αρχή του Σεπτεμβρίου, ο S&P 500 έχει υποχωρήσει πάνω από 7%, ο Dow Jones 5,7% και ο Nasdaq 9,4%. Tις μεγαλύτερες απώλειες έχουν καταγράψει οι μεγάλες τεχνολογικές μετοχές.

Διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην BlackRock δήλωσε στο «Closing Bell» του CNBC ότι η ομάδα του κατοχύρωσε κέρδη σε κάποιες δημοφιλείς τεχνολογικές μετοχές στο τέλος Αυγούστου και αγόρασε περισσότερες κυκλικές μετοχές κατά τη διάρκεια του πρόσφατου sell-off στην αγορά.

«Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε τις τελευταίες εβδομάδες είναι να αυξήσουμε λίγο την κυκλική έκθεση», πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατέγραψαν άνοδο 0,4% τον περασμένο μήνα έναντι προβλέψεων για άλμα 1,5%.

Την ίδια στιγμή, οι παραγγελίες εξαιρουμένου του τομέα των μεταφορών, ενισχύθηκαν 1,8%. Τον Ιούλιο είχαν κινηθεί 1,9% υψηλότερα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,9% στα 39,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,9% χαμηλότερα, στα 1.859 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,163 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει πτώση μίας μονάδας βάσης, στο 0,65%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing σημειώνει άνοδο 4,2%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v