Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στη Wall με την πανδημία στο επίκεντρο

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι δείκτες, μετά τις χθεσινές απώλειες. Ενισχύεται το δολάριο. Ανακάμπτει ο χρυσός. Άνοδος 2% για την Boeing. Στο 0,67% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Διστακτική άνοδος στη Wall με την πανδημία στο επίκεντρο

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά από μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα και ενώ οι επενδυτές χωνεύουν το κείμενο της ομιλίας του Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,23% στις 27.227 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,15% υψηλότερα στις 10.794 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,39% στις 3.293 μονάδες.

Τη Δευτέρα ο βιομηχανικός δείκτης βούτηξε 500 μονάδες, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 8 Σεπτεμβρίου. Ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1,2%, υποχωρώντας για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. O Nasdaq διολίσθησε μόλις κατά 0,1%, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχε βρεθεί να χάνει ως και 2%.

Οι επενδυτές ανησυχούν για ένα νέο κύμα lockdown, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο φέρεται να εξετάζει την επιβολή μέτρων καραντίνας σε όλη τη χώρα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συνέστησε σήμερα στους Βρετανούς τηλεργασία όπου είναι δυνατόν, ενώ έδωσε εντολή σε μπαρ και εστιατόρια να κλείνουν νωρίτερα.

Εν τω μεταξύ, οι προοπτικές για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης από τις ΗΠΑ φαίνονται πιο δυσοίωνες, καθώς ο θάνατος του μέλους του Ανώτατου Δικαστηρίου Ρουθ Γκίνσμπεργκ περιπλέκει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

Όπως προκύπτει από την κατάθεσή του, που κυκλοφόρησε πριν από την εμφάνισή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Τζερόμ Πάουελ, πρόεδρος της Fed, θα υπογραμμίσει, μιλώντας στο Κογκρέσο την Τρίτη, ότι οι μικρομεσαίες αμερικανικές επιχειρήσεις που έχουν δεχθεί πλήγμα από την πανδημία κορωνοϊού μπορεί να χρειάζονται «άμεση δημοσιονομική υποστήριξη», αντί για δάνεια από την κεντρική τράπεζα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν 2,2%, στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 6 εκατομμυρίων.

Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2006. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν πτώση κατά 0,7%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 1,3% στα 39,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,6% υψηλότερα στα 1.921 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,172 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 0,67%. 

Στο ταμπλό, η Boeing σημειώνει άνοδο 2%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v