Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall με «βαρίδι» την τεχνολογία

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες. Ράλι 11% για τη Nike. Βουτιά πάνω από 6% για την Tesla. Νέα πτώση για τον χρυσό. Διστακτική άνοδος για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο. Στο 0,68% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall με «βαρίδι» την τεχνολογία

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές καθώς οι Dow Jones και S&P 500 διαγράφουν τα αρχικά κέρδη.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 2% στις 26.742 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 2,3% στις 3.238 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 3% χαμηλότερα στις 10.633 μονάδες. 

Οι δείκτες ξεκίνησαν την εβδομάδα στο «κόκκινο», με τον S&P 500 να πλησιάζει μια ανάσα από τη διόρθωση, κλείνοντας σε αρνητικό έδαφος για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Την Τρίτη επικράτησε επιφυλακτικότητα, με τους δείκτες να κινούνται μεταξύ κερδών και απωλειών, αλλά στο τέλος της συνεδρίασης επικράτησαν οι αγοραστές.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit διολίσθησε στις 54,4 μονάδες από 54,6 μονάδες τον Αύγουστο.

Ο δείκτης που καταγράφει τη δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε στις 54,6 μονάδες από 55 τον προηγούμενο μήνα.

Ο μεταποιητικός δείκτης ενισχύθηκε στις 53,5 τον Σεπτέμβριο από 53,1 τον Αύγουστο, επίπεδο που είναι το υψηλότερο των τελευταίων 20 μηνών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,168 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,3% στα 39,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1,2% στα 1.886 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τέσσερις μονάδες υψηλότερα, στο 0,68%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla βουτάει 6,1%. 

Ράλι 6,6% σημειώνει η μετοχή της Twitter, ενώ η Under Armour καταγράφει άνοδο 6,5%. 

H Nike ανακοίνωσε άλμα 80% στις διαδικτυακές πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η μετοχή της εταιρείας αθλητικών παπουτσιών καταγράφει κέρδη 11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v