Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Τρίτη σερί άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να κερδίζει περισσότερες από 400 μονάδες. Στο επίκεντρο το Κογκρέσο. Στο 0,66% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Σε ανοδική τροχιά πετρέλαιο και χρυσός.

Ράλι στη Wall Street με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Κέρδη στη Wall Street με τους επενδυτές να βλέπουν θετικές τις εξελίξεις στο Κογκρέσο και πλέον να θεωρούν πιθανή την ψήφιση ενός νέου πακέτου βοήθειας.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, μια συμφωνία- τελευταίας στιγμής- «παραμένει στο τραπέζι» καθώς οι Δημοκρατικοί προωθούν ένα μικρότερο πακέτο στήριξης ύψους 2,4 τρισ. δολαρίων. Το εν λόγω πακέτο ενδέχεται να ψηφιστεί ακόμα και την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, θετικός είναι ο αντίχτυπος από τις επιχειρηματικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι Devon Energy και WPX Energy ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε συγχώνευση μεταξύ ίσων, εκτοξεύοντας τις μετοχές του άνω του 10%. Επιπλέον, η Caesars Entertainment γνωστοποίησε ότι κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της εταιρείας στοιχημάτων William Hill έναντι 2,9 δισ. λιρών.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,51% ή 409 μονάδες στις 27.584, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,61% στις 3.351 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,87% στις 11.117 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Boeing (+6,4%) και Chevron (+3,1%) ενώ πτώση σημείωσαν μόνο οι τίτλοι των Merck & Co (-0,3%) και Walmart (-0,1%).

«Όταν οι αγορές έχουν ακραίες συμπεριφορές όπως τον προηγούμενο μήνα, τότε η διόρθωση αναμένεται μεγαλύτερη μέχρις ότου τα χειρότερα μείνουν πίσω μας», προειδοποιεί ο επικεφαλής στρατηγικής της Miller Tabak, Matthew Maley. «Επιπλέον, θα δούμε πολλά και διαφορετικά ‘κύματα πτώσης’ στο χρηματιστήριο», πρόσθεσε.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,9% στα 40,60 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,9% στα 1.882 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,66%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,3% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1669 δολ. από 1,1632 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v