Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη μέρα απωλειών για τον Dow Jones

Πιέσεις ασκήθηκαν σε Dow Jones και S&P ενώ ανοδικά κινήθηκε ο Nasdaq. Στο επίκεντρο τα κρούσματα. Μικτές οι εντυπώσεις από τα μακροοικονομικά στοιχεία. Στο 0,78% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Τρίτη μέρα απωλειών για τον Dow Jones

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά την «βουτιά» της Δευτέρας με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στις επικείμενες προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και στα ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

«Το sell off της Δευτέρας- παρά την όποια αιτία- ήταν αναμενόμενο. Βασιζόταν στη λογική ότι θα έχουμε ένα πισωγύρισμα πριν τις εκλογές. Αυτό άλλωστε έβλεπαν αναλυτές και έδειχναν τεχνικοί δείκτες», υποστήριξε ο στρατηγικός αναλυτής Quincy Krosby.

Αναφορικά με τη δημοσιονομική στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, ο αναλυτής, Thomas Block σημειώνει ότι «μοιάζει σαν να έχει τελειώσει ο χρόνος» για ένα δεύτερο πακέτο τόνωσης πριν τις εκλογές. Επιπλέον ο Block ανέφερε ότι η περίοδος μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου και πριν την εκκίνηση των συνεδριάσεων του Κογκρέσου είναι «μια όχι και τόσο παραγωγική περίοδος».

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,81% ή 223 μονάδες στις 27.464, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,30% στις 3.390 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,64% στις 11.431 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce (+3,5%) και Microsoft (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των 3M Co (-3,2%) και Boeing (-3,1%).

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, στις 100,9 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Οκτώβριο.

Το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερο από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ είναι επίσης πιο κάτω από τη μέτρηση του Σεπτεμβρίου, όταν βρισκόταν στις 101,8 μονάδες.

Η κατηγορία που μετράει την τρέχουσα αποτίμηση διαμορφώθηκε στις 104,6 μονάδες, από 98,5 τον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ συνέχισαν να κινούνται ανοδικά τoν Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία του δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller που καλύπτει 20 πόλεις.

Ο δείκτης κινήθηκε 5,2% υψηλότερα σε ετήσια βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Αύγουστο του 2018. Τον Ιούλιο είχε καταγράψει ετήσια άνοδο 4,1%. Oι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 4,2%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 2,6% στα 39,57 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.911 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,78%.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με το ευρώ στο 1,1810 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v