Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Iσχυρή άνοδος στη Wall Street μετά το sell-off

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ. Ενισχύεται το δολάριο. Βουτιά 5,9% για το αργό. Απώλειες και για τον χρυσό. Στο 0,77% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου.

Iσχυρή άνοδος στη Wall Street μετά το sell-off

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση-ρεκόρ του ΑΕΠ των ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο και νέα πτώση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,1% στις 26.812 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,3% υψηλότερα στις 11.266 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,9% στις 3.332 μονάδες.

Tην Τρίτη, οι δείκτες κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούνιο.

Ρεκόρ ανάπτυξης σημείωσε η αμερικανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο, καθώς το πακέτο των $3 τρισ. που δόθηκε στους Αμερικανούς για την ανάκαμψη από τις επιπτώσεις της πανδημίας τροφοδότησε ιστορικές καταναλωτικές δαπάνες.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 33,1% το τρίτο τρίμηνο. Είναι ο πιο γρήγορος ρυθμός από τότε που η αμερικανική κυβέρνηση ξεκίνησε να διατηρεί αρχεία το 1947, μετά την ιστορική πτώση κατά 31,4% του δεύτερου τριμήνου.

Εν τω μεταξύ, 751.000 νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποβλήθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Οκτωβρίου, περίπου 40.000 λιγότερες με την προηγούμενη μέτρηση.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υπάρξουν 778.000 νέοι άνεργοι.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 5,99% στα 35,21 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,64% χαμηλότερα, στα 1.867 δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,169 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,77%.

Αλμα 38% πραγματοποιεί η μετοχή του Pinterest, μετά τα εκπληκτικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών Facebook, Alphabet (Google), Amazon, Twitter.

Ράλι 5% σημειώνει η μετοχή του Netflix μετά την ανακοίνωση της πλατφόρμας ότι αυξάνει τις τιμές των μηνιαίων συνδρομών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v