Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση από τα υψηλά για τη Wall Street

Απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο με πρωταγωνιστή τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq (-1,25%). Στο επίκεντρο οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ. Στο 1,13% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Πτώση από τα υψηλά για τη Wall Street

Πτώση στη Wall Street στη πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας μετά από αλλεπάλληλα ρεκόρ.

«Αφού οι ταύροι κυριάρχησαν για πολλούς μήνες στο χρηματιστήριο, πλέον οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί στα τρέχοντα επίπεδα», σχολίασε ο επικεφαλής στρατηγικής της Miller Tabak, Matt Maley. «Πιστεύουμε ότι το ράλι από τα χαμηλά του Μαρτίου είναι πίσω μας… και ότι θα υπάρξει διόρθωση στην αγορά (κάποια στιγμή) στο πρώτο τρίμηνο του έτους», πρόσθεσε.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,29% ή 89 μονάδες, στις 31.008, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,66% στις 3.799 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,25% στις 13.036 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Apple (-2,3%) και Coca- Cola (-1,7%) ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (+5,5%) και Merck & Co (+2,4%).

Στο μεταξύ, κατατέθηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων άρθρο για την παραπομπή του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με την κατηγορία της «υποκίνησης ανταρσίας» για τον ρόλο του στην επίθεση στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Νάνσι Πελόζι, δήλωσε πως το σώμα θα εξετάσει το νόμο για προσφυγή στην 25η Τροπολογία, που προβλέπει την καθαίρεση ενός προέδρου ο οποίος δεν είναι ικανός να εκτελέσει τα επίσημα καθήκοντά του, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι μπλόκαραν μια αρχική προσπάθεια προώθησης του νόμου στο σώμα.

Παράλληλα, η Πελόζι ανέφερε πως έπειτα από αυτή τη διαδικασία, οι Δημοκρατικοί θα ψηφίσουν για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη στα 52,25 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,8% στα 1.849 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα στο 1,13% από 1,12% την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,2156 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v