Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Μεικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές στην αμερικανική αγορά. Προβληματισμός για τον αντίκτυπο της πολιτικής αστάθειας στην οικονομία. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Πάνω από τα $50 ενισχύεται το αργό. Μικρή πτώση για τον χρυσό. Στο 1,12% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι δείκτες την Τρίτη, μετά τη χθεσινή πτώση που έβαλε τέλος στα διαδοχικά ρεκόρ καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να ανησυχούν για τις υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,1% στις 30.972 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,4% στις 13.081 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,01% στις 3.799 μονάδες.

Τη Δευτέρα οι δείκτες έκλεισαν με απώλειες, υποχωρώντας από επίπεδα-ρεκόρ, εν μέσω ανησυχιών για υπερβολικά υψηλές αποτιμήσεις. Ο ιδρυτής της DoubleLine Capital Τζεφ Γκούντλαχ προειδοποίησε ότι οι αποτιμήσεις βρίσκονται σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα, στηριζόμενες από την τόνωση που προσφέρουν αφειδώς κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις.

Oι επενδυτές ανησυχούν επίσης ότι η προσπάθεια των Δημοκρατικών να παραπέμψουν τον Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να καθυστερήσει τη λήψη νέων μέτρων δημοσιονομικής τόνωσης από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα και στην έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, με τις JP Morgan, Citigroup και άλλες μεγάλες τράπεζες να κάνουν την αρχή την Παρασκευή.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,9% στα 52,74 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% χαμηλότερα στα 1.845 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο δύο μονάδων βάσης, στο 1,12%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Intel ενισχύεται 4,2% στα 53,7 δολάρια. 

Άνοδο πάνω από 2% καταγράφουν οι μετοχές της JP Morgan και της Goldman Sachs.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Merck διολισθαίνει 2,1%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v