Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στα ρεκόρ ο Nasdaq

Νέα ιστορικά υψηλά έπιασε ο τεχνολογικός δείκτης για τέταρτη σερί συνεδρίαση ενώ υποχώρησε ο Dow Jones. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα τριμήνου. Στο 1,03% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Επιμένει στα ρεκόρ ο Nasdaq

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα και στο νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων από τον Τζο Μπάιντεν.

Ειδικότερα, αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου 13 εισηγμένες του Dow Jones και 111 του S&P. Τις εντυπώσεις αναμένεται να κλέψουν οι μετοχές των Apple, Facebook και Tesla που θα γνωστοποιήσουν αποτελέσματα την Τετάρτη καθώς οι αναλυτές προβλέπουν ρεκόρ πωλήσεων και για τις τρεις εταιρείες.

Στο μεταξύ, μπορεί να παραμένει υψηλός ο αριθμός νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ ωστόσο αναλυτές βλέπουν επιστροφή στην ανάπτυξη εντός του έτους.

«Η αναμενόμενη μείωση των κρουσμάτων εξαιτίας των μαζικών εμβολιασμών, σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική στήριξη που θα ενισχύσει τις καταναλωτικές δαπάνες θα οδηγήσουν μεσοπρόθεσμα σε εκτόξευση της κατανάλωσης και σε ισχυρή ανάπτυξη το 2021», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs , Jan Hatzius. «Προβλέπουμε ανάπτυξη 6,6,% για φέτος, 2,5 μονάδες πάνω από προηγούμενη εκτίμηση».

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,12% ή 36 μονάδες, στις 30.960, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,36% στις 3.855 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,69% στις 13.635 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple (2,3%) και Procter & Gamble (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των American Express (-4,3%) και Intel (-2,7%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1% στα 52,77 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,1% στα 1.855 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα στο 1,03% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,2171 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v