Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Ενισχύεται το δολάριο. Στο 1,1% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Άλμα 2,7% για το αργό. Boυτιά 40% για την GameStop.

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, διευρύνοντας το ισχυρό ράλι τις προηγούμενης συνεδρίασης καθώς αρχίζουν να υποχωρούν οι ανησυχίες γύρω από το φαινόμενο GameStop και τον «πόλεμο» μικροεπενδυτών και hedge funds.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,25% στις 30.584 μονάδες, o Nasdaq κινείται 1,18% υψηλότερα στις 13.554 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,29% στις 3.828 μονάδες.

H ανοδική πορεία των μετοχών συμπίπτει με τη βουτιά της μετοχής της GameStop, η οποία μετά από ράλι 400% την περασμένη εβδομάδα, υποχώρησε 30% τη Δευτέρα ενώ στη σημερινή συνεδρίαση καταγράφει απώλειες 40%. Σε αρνητικό έδαφος κινούνται και άλλες μετοχές που είναι δημοφιλείς στον «επενδυτικό όχλο» του Reddit, όπως η AMC που βουτάει 30%.

Τη Δευτέρα, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο πάνω από 200 μονάδες ενώ ο S&P 500 κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη από τις 11 Νοεμβρίου. Την περασμένη εβδομάδα, οι δείκτες είχαν σημειώσει τη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο και στα αποτελέσματα τριμήνου που θα ανακοινώσουν μετά το πέρας της συνεδρίασης η Amazon και η Alphabet.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,7% στα 55,04 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 1,55% στα 1.834 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης, στο 1,12%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v