Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάπαυλα στην Wall Street μετά το ράλι

Με μεικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,14% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Κέρδη για τον χρυσό. Εβδομη ημέρα ανόδου για το αμερικανικό αργό πάνω από τα $58. Βουτιά 17% για τη GameStop.

Ανάπαυλα στην Wall Street μετά το ράλι

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη μετά τη νέα άνοδο σε ιστορικά υψηλά επίπεδα στη χθεσινή συνεδρίαση.

O Dow Jones υποχωρεί 0,28% στις 31.310 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,08% υψηλότερα στις 13.998 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,16% στις 3.909 μονάδες.

Τη Δευτέρα και οι τρεις δείκτες έκλεισαν σε επίπεδο ρεκόρ, με τους Dow Jones και S&P 500 να κλείνουν σε θετικό έδαφος για έκτη διαδοχική συνεδρίαση. Ο Nasdaq έκλεισε στο «πράσινο» στις πέντε από τις έξι τελευταίες συνεδριάσεις.

Ο Φεβρουάριος ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό ράλι εν μέσω αισιοδοξίας για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού και ενώ το Κογκρέσο κινείται πιο κοντά σε ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης. Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων παρουσίασαν τη Δευτέρα πρόταση που περιλαμβάνει τη χορήγηση επιταγών 1.400 δολαρίων. «Το outlook για τις μετοχές συνεχίζει να γίνεται πιο θετικό βραχυπρόθεσμα, είναι ολοφάνερο. Η θετική για τις μετοχές φόρμουλα της τεράστιας και σταθερής στήριξης από τη Fed και της τεράστιας νέας δημοσιονομικής τόνωσης σε συνδυασμό με την πτώση των κρουσμάτων και την επιτάχυνση των εμβολιασμών γίνεται πιο πραγματική και ως εκ τούτου οι μετοχές πραγματοποιούν ράλι» έγραψε ο ιδρυτής της Sevens Report σε σημείωμα.

Οι κυκλικές μετοχές πρωτοστάτησαν στο ράλι του Φεβρουαρίου καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε τομείς της αγοράς που θα επωφεληθούν από μια ανάκαμψη στις οικονομικές δραστηριότητες. Η ενέργεια έχει πραγματοποιήσει ράλι 12% αυτόν τον μήνα, ενώ οι τράπεζες πραγματοποίησαν άλμα 6,7%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διέγραψε τις αρχικές απώλειες και έκλεισε 0,6% υψηλότερα στα 58,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,53% στα 1.844 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 1,14%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της GameStop υποχωρεί 17% στα 49 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v