Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγή προσήμων στη Wall Street πέριξ των ρεκόρ

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Αλμα 9% για το Twitter. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,14% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Συνεχίζει ανοδικά το αργό.

Εναλλαγή προσήμων στη Wall Street πέριξ των ρεκόρ

Με εναλλαγή προσήμων κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, με τους τρεις δείκτες να σκαρφαλώνουν σε νέα επίπεδα-ρεκόρ στην αρχή της συνεδρίασεις αλλά στη συνέχεια να υποχωρούν σε αρνητικό έδαφος.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,03% στις 31.381 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,30% χαμηλότερα στις 13.965 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,08% στις 3.907 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Coca-Cola ενισχύεται πάνω από 2%, μετά την ανακοίνωση κερδών τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Άλμα 8,9% πραγματοποιεί η μετοχή της Under Armour. H εταιρεία αθλητικών ειδών εμφάνισε αναπάντεχα κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο.

Ράλι 9,1% πραγματοποιεί το Twitter. Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα τα οποία ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις.

Πτώση 1,4% σημειώνει η μετοχή της General Motors. H αυτοκινητοβιομηχανία προειδοποίησε ότι μία παγκόσμια έλλειψη τσιπ ημιαγωγών θα μπορούσε να μειώσει τα κέρδη της κατά 2 δισ. δολάρια φέτος.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κινήθηκε 0,3% υψηλότερα τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Η άνοδος ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones και της Wall Street Journal.

Σε ετήσια βάση, ο ρυθμός αύξησης του δείκτη παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,4%. Αμετάβλητος στο 1,4% παρέμεινε και ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη την ενέργεια και τα τρόφιμα.

Οι επενδυτές θα έχουν το βλέμμα στραμμένο και στην ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ, στη Νέα Υόρκη.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,1% υψηλότερα στα 58,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,6% στα 1.848 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,213 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v