Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη πτώση στη Wall Street

Σε μερική κατοχύρωση κερδών προχώρησαν οι επενδυτές με τους Dow Jones και S&P να υποχωρούν από τα ιστορικά υψηλά. Στο 1,65% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Σε ανοδική τροχιά πετρέλαιο και χρυσός. Πιέσεις στο δολάριο.

Συγκρατημένη πτώση στη Wall Street

Οριακές απώλειες στη Wall Street σε μια συνεδρίαση ήπιων τόνων.

«Οι εμβολιασμοί προχωρούν με ρυθμούς ρεκόρ και οι προσπάθειες για δημοσιονομική στήριξη από το Κογκρέσο, έχουν ανοίξει το δρόμο για ένα σχεδόν σταθερό θετικό momentum στην αγορά», σχολίασε αναλυτής της Ε-Trade Financial.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,29% στις 33.430 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,1% στις 4.073 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα μόλις 0,05% στις 13.698 μονάδες.

Στο μεταξύ, υψηλότερα κινήθηκαν τον Φεβρουάριο οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

Ειδικότερα, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας ενισχύθηκαν στις 7,37 εκατ. από 7,1 εκατ. τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, οι ανοικτές θέσεις σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο στους τομείς της υγείας, των ξενοδοχείων, των εστιατορίων, των θεάτρων, των μουσείων, των πάρκων και της αναψυχής.

Παράλληλα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 1,65%. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το yield 10ετούς έπιασε υψηλό 14 μηνών στο 1,74%.

«Είναι αναμενόμενες οι υψηλότερες αποδόσεις στα ομόλογα καθώς βελτιώνονται οι προοπτικές της οικονομίας. Συνεπώς δεν ανησυχώ αυτή τη στιγμή. Δεν νομίζω πως η Fed χρειάζεται να αντιδράσει», ανέφερε η Κεντρική Τραπεζίτης του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε άνοδο 1,2% στα 59,33 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,8% στα 1.743 δολ./oz..

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,1870 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v