Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι πωλητές στη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τα ρεκόρ των Dow Jones και S&P 500. Πρωταγωνιστής ο Nasdaq (-1%) στις απώλειες. Στο 1,59% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Υποχώρησε το δολάριο.

Επέστρεψαν οι πωλητές στη Wall Street

Πτώση στη Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν τα yields των αμερικανικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,59% και η απόδοση του 30ετούς κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,30%.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η Coca Cola καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 55 σεντς και τα έσοδα αυξήθηκαν 5% στα 9 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη στα 50 σεντς και έσοδα στα 8,66 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, καλά αποτελέσματα α’ τριμήνου γνωστοποίησε και η Harley-Davidson. Ειδικότερα τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στο 1,68 δολάρια και τα έσοδα ανήλθαν στα 1,423 δισ. δολάρια έναντι κερδών 45 σεντς και εσόδων 1,298 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,35% στις 34.082 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,52% στις 4.163 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,98% στις 13.914 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (+0,6%) και Johnson & Johnson (+0,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Intel (-2,1%) και Boeing (-1,9%).

«Αν και κάποιους τους προβληματίζει να τοποθετηθούν στα υψηλά του χρηματιστηρίου, ωστόσο πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο ανόδου», αναφέρει στην έκθεσή της η UBS. «Μετά από δύο γύρους στήριξης και τη συνέχιση της εμβολιαστικής διαδικασίας, έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομική δραστηριότητα ανεβαίνει. Τα τελευταία στοιχεία απασχόλησης και οι λιανικές πωλήσεις δείχνουν ισχυρή ανάκαμψη», σημειώνει η τράπεζα».

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε άνοδο 0,4% στα 63,38 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,5% στα 1.770 δολ./oz..

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,2038 δολ.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v