Μικρή άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, μετά από μια εβδομάδα απωλειών. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες για το αργό. Οριακά κέρδη για τον χρυσό. Στο 1,57% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μικρή άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και στη συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 34.133 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,29% υψηλότερα στις 14.058 μονάδες, ενώ o S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,26% στις 4.191 μονάδες.

 Ορισμένες από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες στον κόσμο αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων οι Apple, Microsoft, Amazon και Alphabet.

Eνώ η παγκόσμια οικονομία σταδιακά βγαίνει από τους περιορισμούς, εταιρείες όπως η Boeing, η Ford και η Caterpillar αναμένεται να εμφανίσουν στα αποτελέσματά τους τις πιέσεις που δέχονται από την άνοδο των τιμών των πρώτων υλών.

Oι εταιρείες έχουν ως τώρα καταφέρει να ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών. Με το 25% των εταιρειών του S&P 500 να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, το 84% είχαν υψηλότερα κέρδη από τις προβλέψεις και το 75% υπερέβησαν τις εκτιμήσεις για τα έσοδα.

Οι μετοχές δέχτηκαν πίεση την περασμένη εβδομάδα, μετά τα δημοσιεύματα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα προτείνει τον διπλασιασμό του φόρου επί των κεφαλαιακών κερδών για τους εύπορους Αμερικανούς. Ο Μπάιντεν αναμένεται να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου του την Τετάρτη.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά αυξήθηκαν 0,5% ή $1,4 δισ. τον Μάρτιο σε σύγκριση με ένα μήνα πριν, φτάνοντας στα 256,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

Η αύξηση έρχεται μετά τη συρρίκνωση κατά 0,9% τον Φεβρουάριο, ενώ είναι μικρότερη από τις προσδοκίες της αγοράς για άνοδο κατά 2,5%.

Εξαιρουμένου του τομέα μεταφορών, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1,6%, ενώ εξαιρουμένου του τομέα Αμυνας, κατά 0,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,6% στα 61,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.778 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,207 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα στο 1,57%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v