Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τις απώλειες η Wall Street

Υποχωρεί 1% ο Dow Jones μετά την είδηση για διπλασιασμό του φόρου κεφαλαιακών κερδών. Ενισχύεται το δολάριο. Απώλειες για τον χρυσό. Άνοδος για το αργό. Στο 1,56% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ράλι 3% για την American Airlines.

Διευρύνει τις απώλειες η Wall Street

Πιο βαθιά στο «κόκκινο» κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά την είδηση του Bloomberg ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν θα παρουσιάσει σχέδιο διπλασιασμού του φόρου κεφαλαιακών κερδών

Ο  βιομηχανικός δείκτης διολισθαίνει 1% στις 33.804 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,84% στις 13.828 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,89% στις 4.135 μονάδες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο φόρος επί των κεφαλαιακών κερδών θα αυξηθεί στο 39,6% για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 1 εκατ. δολάρια, έναντι 20% που ισχύει τώρα.Σε συνδυασμό με υφιστάμενο φόρο στο εισόδημα από επενδύσεις, τούτο σημαίνει ότι ο φόρος για τους επενδυτές μπορεί να ανέλθει ως και το 43,4%.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να παρουσιάσει την πρόταση την ερχόμενη εβδομάδα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ήταν 547.000 την περασμένη εβδομάδα, χαμηλότερα από την πρόβλεψη για 603.000, ενώ είναι και νέο χαμηλό κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού -είναι το πιο χαμηλό από τις 14 Μαρτίου 2020.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 3,7% τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Φεβρουάριο στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 6,01 εκατομμυρίων. Ήταν ο έβδομος διαδοχικός μήνας πτώσης των μεταπωλήσεων. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Southwest Airlines ενισχύεται 1,6%. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ η ζημία για το πρώτο τρίμηνο ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη.

Ράλι 3% καταγράφει η μετοχή της American Airlines, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι ταμειακές ροές γύρισαν σε θετικό έδαφος στο τέλος του τριμήνου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,33% στα 61,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,5% στα 1.784 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,202 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v