Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι δείκτες, με το βλέμμα στα αποτελέσματα των τεχνολογικών εταιρειών. Στο 1,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άνοδος 3,7% για την IBM. Διολισθαίνει το δολάριο.

Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των τεχνολογικών εταιρειών.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,89% στις 33.770 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,03% χαμηλότερα στις 13.772 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,78% στις 4.130 μονάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης και ο S&P 500 έκλεισαν σε επίπεδα-ρεκόρ την Παρασκευή και ο πρώτος ξεπέρασε τις 34.000 μονάδες για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα. 

Το Netflix, το οποίο πέτυχε εκρηκτική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια των περσινών lockdown, θα είναι η πρώτη εταιρεία από τις λεγόμενες FAANG, η οποία θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης.

Η Intel θα ανακοινώσει αποτελέσματα την Πέμπτη.

«Υπάρχει μια μικρή υποχώρηση, αν και τα κέρδη και τα οικονομικά στοιχεία είναι καλά. Τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία είναι εξαιρετικά καλά και δεν θα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό μετά το ράλι που είδαμε τους τελευταίους 13 μήνες να κάνει μια ανάπαυλα η αγορά», ανέφερε στο Reuters αναλυτής της LPL Financial.

Στο ταμπλό, η μετοχή της IBM ενισχύεται 3,7% μετά τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων των τελευταίων δύο ετών.

Πτώση πάνω από 4% καταγράφουν οι μετοχές των Philip Morris και Altria, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει τον περιορισμό της νικοτίνης στα τσιγάρα. 

Απώλειες 3% σημειώνει η Abbott Laboratories.

H μετοχή της Nike διολισθαίνει 1,6% μετά την υποβάθμιση της σύστασης σε «neutral» από τη Citi.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,2% στα 63,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,15% στα 1.768 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,204 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v