Ανοδος στη Wall Street μετά το sell off

Σε θετικό έδαφος γυρίζει ο Dow με στήριξη από τις τράπεζες. Βουτιά 6% για την Intel. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Συνεχίζει υψηλότερα ο χρυσός. Οριακές μεταβολές για το αργό. Στο 1,55% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανοδος στη Wall Street μετά το sell off

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, οδεύοντας σε μια εβδομάδα απωλειών, με τους επενδυτές να ξεπερνούν τις ανησυχίες για ενδεχόμενη αύξηση του φόρου επί των κεφαλαιακών κερδών από την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,5% στις 33.989 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,36% υψηλότερα στις 14.005 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,9% στις 4.175 μονάδες.

Την Πέμπτη οι δείκτες κατέγραψαν βαριές απώλειες μετά την είδηση του Bloomberg ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να παρουσιάσει σχέδιο αύξησης του φόρου επί των κεφαλαιακών κερδών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πρόταση Μπάιντεν προβλέπει αύξηση του φόρου στο 43,4% για τους εύπορους Αμερικανούς από το 20% που βρίσκεται σήμερα. «Αναμένουμε ότι το Κογκρέσο θα περάσει μια πιο μαζεμένη εκδοχή της πρότασης για αύξηση του φόρου», έγραψαν οικονομολόγοι της Goldman Sachs σε σημείωμα.

«Αναμένουμε ότι το Κογκρέσο θα καταλήξει σε μια ήπια αύξηση, κάπου στο 28%», πρόσθεσαν.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης μεταποίησης PMI της IHS Markit ενισχύθηκε στις 60,6 μονάδες το πρώτο μισό του Απριλίου. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Μάριο του 2007. Τον Μάρτιο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 59,1 μονάδες. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο του δείκτη στις 60,5 μονάδες.

Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών ενισχύθηκαν 20,7% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,02 εκατ. μονάδων τον περασμένο μήνα από 846.000 τον Φεβρουάριο.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Intel βουτάει 6% παρά το γεγονός ότι η εταιρεία παραγωγής και εξέλιξης τσιπ υπολογιστών ανακοίνωσε έσοδα και κέρδη τα οποία ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Απώλειες 3,7% σημειώνει η μετοχή της American Express. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα τριμήνου τα οποία ήταν χειρότερα των προβλέψεων.

Ράλι 5% πραγματοποιεί η μετοχή της Snap καθώς τα έσοδα σημείωσαν σημαντική άνοδο το πρώτο τρίμηνο, ενώ θετικά ήταν τα στοιχεία και για τον αριθμό των χρηστών.

Άνοδο 2% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. Η JP Morgan ενισχύεται 1,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,2% στα 61,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,3% υψηλότερα, στα 1.786 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,207 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,55%.

Στις διεθνείς αγορές, οριακή πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές. Ο Stoxx 600 υποχώρησε 0,13% στις 439 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε οριακά υψηλότερα στις 6.938 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,27% στις 15.279 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,15% στις 6.267 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v