Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall μετά τη διήμερη πτώση

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες καθώς ο Netflix διαγράφει τις αρχικές απώλειες. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,56% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Υποχωρεί το αργό.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall μετά τη διήμερη πτώση

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, σε μια προσπάθεια να ανακάμψουν από τη διήμερη πτώση.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 33.927 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,4% υψηλότερα στις 13.857 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,18% στις 4.142 μονάδες. 

Ο βιομηχανικός δείκτης υποχώρησε 250 μονάδες την Τρίτη, καταγράφοντας τη χειρότερη ημερήσια επίδοση από τις 23 Μαρτίου, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq διολίσθησαν 0,7% και 0,9% αντίστοιχα.

Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX ενισχύθηκε για δύο διαδοχικές ημέρες, σκαρφαλώνοντας πάνω από τις 18 μονάδες μετά την υποχώρησή του σε χαμηλά 14 μηνών την περασμένη εβδομάδα.

H μετοχή του Netflix βουτάει περίπου 8% καθώς τα στοιχεία για τους νέους συνδρομητές ήταν απογοητευτικά. Περίπου 3,98 εκατομμύρια συνδρομητές έκαναν εγγραφή στο Netflix από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο, έναντι της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 6,25 εκατομμύρια νέους συνδρομητές (Refinitiv). Πριν από ένα χρόνο, το Netflix είχε προσθέσει έναν αριθμό-ρεκόρ 15,8 εκατομμυρίων νέων συνδρομητών, καθώς η πανδημία ανάγκασε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Μικρή άνοδο σημειώνει η μετοχή της United Airlines. Η μετοχή είχε βουτήξει 8% την Τρίτη καθώς η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε το πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο ζημιών και τόνισε ότι ο τομέας των διεθνών ταξιδιών θα αργήσει να ανακάμψει. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι θα αυξήσει τις συστάσεις για αποφυγή ταξιδιών στο 80% των χωρών της υφηλίου, προσθέτοντας ότι η πανδημία αποτελεί ένα «άνευ προηγουμένου κίνδυνο για τους ταξιδιώτες».

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,67% στα 61,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,48% υψηλότερα, στα 1.787 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,21 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v