Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες μετά τη δήλωση Γέλεν για αύξηση των επιτοκίων. Άνοδος για το δολάριο. Πάνω από τα $65 σκαρφαλώνει το αργό. Στο 1,58% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άλμα 3% για τη CVS. Κέρδη 1% για τη Pfizer.

Υποχωρεί η Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικέ μετοχές την Τρίτη με τον τεχνολογικό τομέα να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,94% στις 33.793 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,6% χαμηλότερα στις 13.528 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 1,48% στις 4.133 μονάδες.

Οι δείκτες διεύρυναν τις απώλειες μετά τη δήλωση της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, ότι τα επιτόκια ίσως πρέπει να αυξηθούν λίγο για να αποτραπεί μια υπερθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας λόγω των υψηλότερων δαπανών.«Ίσως τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν κάπως για να διασφαλιστεί ότι η οικονομία δεν θα υπερθερμανθεί» δήλωσε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε διαδικτυακά η κα. Γέλεν. «Μπορεί να προκαλέσει κάποιες πολύ ήπιες αυξήσεις στα επιτόκια» πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Τη Δευτέρα oι δείκτες έκλεισαν με κέρδη ξεκινώντας τον Μάιο σε θετικό έδαφος. Σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με κέρδη. Ο S&P 500 ενισχύθηκε τον Απρίλιο κατά 5,25%, ο Dow Jones κατά 2,7% και κατά 5,4% ο Nasdaq.

Oι επενδυτές προσπαθούν να σταθμίσουν τις ανησυχίες για την άνοδο του πληθωρισμού και τις υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών με τα ισχυρικά εταιρικά αποτελέσματα και την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία. 

Στο ταμπλό οι μετοχές των Apple, Tesla και Alphabet κινούνται όλες πάνω από 1% χαμηλότερα.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Pfizer ενισχύεται 1% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου τα οποία ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Άλμα 3% σημειώνει η μετοχή της CVS Health. Η αλυσίδα φαρμακείων αναβάθμισε τις προβλέψεις για το 2021.

Κέρδη 3% καταγράφει η μετοχή της United States Steel. Η Credit Suisse αναβάθμισε τη μετοχή σε «underperform», επισημαίνοντας ότι η άνοδος των τιμών του χάλυβα καθιστά σαφές ότι η βιομηχανία είναι σε έναν «υπερκύκλο».

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε 5,6% στο ιστορικό υψηλό των 74,4 δισ. δολαρίων τον Μάρτιο.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο του ελλείμματος στα 74,5 δισ. δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,43% υψηλότερα στα 65,41 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,15% στα 1.789 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,202 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση δύο μονάδων βάσης στο 1,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v