Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πτώση των yields ανεβάζει τον Nasdaq

Μεγάλη απογοήτευση από τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Δημιουργήθηκαν μόνο 266.000 τον Απρίλιο, έναντι προσδοκίας για 1 εκατομμύριο. Στο 1,54% κατηφορίζει το 10ετές Treasury. Υποχωρεί το αργό.

Η πτώση των yields ανεβάζει τον Nasdaq

Ψυχρολουσία έφεραν τα στοιχεία για την απασχόληση στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Απρίλιο. Οπως μεταδίδει το CNBC, δημιουργήθηκαν μόνο 266.000 θέσεις εργασίας, έναντι προσδοκίας για 1 εκατ. νέες θέσεις εργασίας. Η Goldman Sachs ανέμενε ότι θα είχαν δημιουργηθεί 1,3 εκατ. θέσεις. Παράλληλα, η ανεργία «τσίμπησε» στο 6,1% από 6% τον Μάρτιο, έναντι πρόβλεψης για πτώση στο 5,8%.

Και τα κακά νέα συνεχίζονται: Τα στοιχεία του Μαρτίου για 916.000 νέες θέσεις εργασίας αναθεωρήθηκαν καθοδικά, στις 770.000. Στα θετικά νέα, τα δεδομένα Φεβρουαρίου αναβαθμίστηκαν στις 536.000 νέες θέσεις εργασίας από 468.000 που είχαν εκτιμηθεί προηγουμένως.

O Dow Jones κινείται ανοδικά κατά 0,1% στις 34.604 μονάδες, ο S&P 500 κατά 0,3% στις 4.217 μονάδες ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,7%, στις 13.734 μονάδες. Η πτώση των αμερικανικών yields δίνει ώθηση στις τεχνολογικές μετοχές.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς Treasury έχασε 5 μονάδες βάσης, μετά την ανακοίνωση των data, ενώ αυτή την ώρα με πτώση κατά 2 μονάδες βάσης βρίσκεται στο 1,54%.

Για την εβδομάδα, οι δείκτες έχουν κινηθεί μεικτά έως το κλείσιμο της Πέμπτης. Ο Dow βρίσκεται 2% υψηλότερα, ο S&P 500 έχει κέρδη 0,49% και ο Nasdaq έχει χάσει πάνω από 2,3%.

Στην υπόλοιπη οικονομική ειδησεογραφία, η ενισχυμένη όρεξη για κίνδυνο σε διάφορες αγορές περιουσιακών στοιχείων αυξάνει τις αποτιμήσεις και δημιουργεί ευπάθειες στο χρηματοοικονομικό σύστημα των ΗΠΑ, δήλωσε η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) στην εξαμηνιαία Εκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Οι ευπάθειες που σχετίζονται με την αυξημένη όρεξη κινδύνου ενισχύονται», δήλωσε η Lael Brainard, επικεφαλής της Eπιτροπής Oικονομικής Σταθερότητας του Διοικητικού Συμβουλίου. «Ο συνδυασμός "τεντωμένων" αποτιμήσεων με πολύ υψηλά επίπεδα εταιρικού χρέους χρειάζεται προσοχή, λόγω της πιθανότητας ενίσχυσης των επιπτώσεων από ανατιμήσεις».

Στο μέτωπο της πανδημίας, η Pfizer και η γερμανική φαρμακοβιομηχανία BioNTech δήλωσαν ότι έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία πλήρους έγκρισης του εμβολίου Covid-19 για χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω στις ΗΠΑ, καθιστώντας τις εταιρείες τις πρώτες που υποβάλλουν αίτηση για πλήρη κανονιστική έγκριση στη χώρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,5%, στα 64,39 δολάρια ανά βαρέλι, αλλά βρίσκεται σε πορεία για δεύτερη εβδομάδα κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v