Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

Τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο κατέγραψε ο Nasdaq. Boυτιά πάνω από 4% για την Apple. Άνοδος για το δολάριο. Σε υψηλό επτά εβδομάδων το αργό. Απώλειες 1% για τον χρυσό. Στο 1,58% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

Βαριές απώλειες κατέγραψε ο τεχνολογικός τομέας την Τρίτη με τον Nasdaq να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο εν μέσω ανησυχιών για την άνοδο του πληθωρισμού και μιας πιθανής σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από τη Fed.

O S&P 500 διέγραψε τα χθεσινά κέρδη ενώ ο Dow Jones γύρισε σε θετικό έδαφος λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,06% στις 34.133 μονάδες, ο Nasdaq βούτηξε 1,88% στις 13.633 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 0,67% στις 4.164 μονάδες.

H υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι τα επιτόκια ίσως πρέπει να αυξηθούν λίγο για να αποτραπεί μια υπερθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας λόγω των υψηλότερων δαπανών. «Ίσως τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν κάπως για να διασφαλιστεί ότι η οικονομία δεν θα υπερθερμανθεί» δήλωσε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε διαδικτυακά η κα. Γέλεν. «Μπορεί να προκαλέσει κάποιες πολύ ήπιες αυξήσεις στα επιτόκια» πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Η δήλωση της Γέλεν ενίσχυσε τις πιέσεις στις μετοχές με τον Nasdaq να υποχωρεί ως και 2,7%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε 5,6% στο ιστορικό υψηλό των 74,4 δισ. δολαρίων τον Μάρτιο.Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο του ελλείμματος στα 74,5 δισ. δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε 1,5% στα 65,2 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων. Ο χρυσός βούτηξε 1% χαμηλότερα στα 1.771 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,201 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχώρησε στο 1,58%.

Στο ταμπλό, ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τεχνολογικές μετοχές. Η Apple υποχώρησε πάνω από 4%, ενώ η μητρική της Google, η Alphabet, κινήθηκε 3% χαμηλότερα. To Facebook σημείωσε πτώση 2,8% και η Tesla 3%.

Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι μετοχές των Nvidia, Intel και AMD, σημειώνοντας πτώση 4,5%, 1,4% και 1,5% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v