Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ριμπάουντ για τον Nasdaq μετά το sell off

Πολλοί οι λόγοι που ασκούν καθοδικές πιέσεις. Φόβοι για αύξηση πληθωρισμού, για μείωση της στήριξης από τη Fed, αλλά και για άνοδο των φόρων τους επόμενους μήνες. Στο επίκεντρο σήμερα η αύξηση κατά 742.000 των νέων θέσεων εργασίας.

Ριμπάουντ για τον Nasdaq μετά το sell off

Ανακάμπτουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά τη συνεδρίαση της Τρίτης, η οποία καθορίστηκε από τη μεγάλη αδυναμία των τεχνολογικών μετοχών.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 34.918 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,4% στις 4.183 μονάδες, ενώ ο Nasdaq με άνοδο 0,7% φτάνει στις 13.739.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για καθοδικές πιέσεις, συμπεριλαμβανομένων των φόβων για αύξηση του πληθωρισμού, για μείωση της νομισματικής στήριξης από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν αλλά και για το ενδεχόμενο αύξησης των φόρων τους επόμενους μήνες.

Από την πλευρά της, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Τρίτη πως δεν βλέπει πρόβλημα με τον πληθωρισμό, υποβαθμίζοντας σχόλια που είχε κάνει νωρίτερα πως μπορεί να χρειαστούν αυξήσεις επιτοκίων, προκειμένου να σταματήσει η υπερθέρμανση της οικονομίας.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 742.000 αυξήθηκε ο αριθμός των θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Απρίλιο, σε σύγκριση με ένα μήνα πριν. Το αποτέλεσμα ήταν πιο μικρό από τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία ADP που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

Η απασχόληση σε μεγάλες επιχειρήσεις συνέβαλε περισσότερο στην άνοδο, με 277.000 νέες θέσεις εργασίας. Οι μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις πρόσθεσαν 230.000 και 235.000 νέες θέσεις εργασίας αντίστοιχα. Ο τομέας παροχής υπηρεσιών κατέγραψε για άλλη μία φορά τη μεγαλύτερη αύξηση, με 636.000 νέες θέσεις εργασίας.

Στον επιχειρηματικό τομέα, η General Motors ανακοίνωσε ισχυρά κέρδη για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο με έσοδα 32,5 δισ. δολαρίων.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται ελαφρώς ανοδικά, στο 1,60%. Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου ενισχύεται 0,4%, στα 91,273. Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό κερδίζει 1,1% και φτάνει στα 66,65 δολάρια ανά βαρέλι.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v