Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσπασε το φράγμα των 35.000 μονάδων ο Dow Jones

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ κινείται ο βιομηχανικός δείκτης. Πτώση πάνω από 2% για τον Nasdaq. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Άνοδος για αργό και χρυσό. Στο 1,57% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Εσπασε το φράγμα των 35.000 μονάδων ο Dow Jones

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους δείκτες να κινούνται κοντά σε επίπεδα- ρεκόρ.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,7% στις 35.038 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 2,3% χαμηλότερα στις 13.436 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,12% στις 4.222 μονάδες.

Την Παρασκευή οι δείκτες έκλεισαν σε θετικό έδαφος, με τους Dow Jones και S&P 500 να καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά.

Για την εβδομάδα, ο βιομηχανικός δείκτης κατέγραψε ράλι 2,7% και ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,2%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 1,5%.

Το θετικό κλείσιμο την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε παρά την πιο αδύναμη από την αναμενόμενη έκθεση για την απασχόληση, η οποία έδειξε ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 266.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν 1 εκατ. νέες θέσεις εργασίας.

«Κατά την άποψή μας, η έκθεση για την απασχόληση δείχνει μια αναπάντεχη παύση στην ανάκαμψη της αγοράς εργασίας, η οποία έρχεται σε μια στιγμή που τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη και τα εναλλακτικά στοιχεία έδειχναν προς μια επιτάχυνση», έγραψαν αναλυτές της Citi σε σημείωμα προς τους επενδυτές. «Σε κάθε περίπτωση, η έκθεση αυτή θα καθυστερήσει οποιαδήποτε συζήτηση για απόσυρση της υποστηρικτικής νομισματικής πολιτικής, μέχρι να λάβει χώρα μια αποφασιστική ανάκαμψη της αγοράς εργασίας», πρόσθεσαν.

Ο Μάικ Γουίλσον, υπεύθυνος στρατηγικής για τις αμερικανικές μετοχές στη Morgan Stanley, επισήμανε ότι οι traders φαίνεται να έχουν προεξοφλήσει μια ισχυρή οικονομική επανεκκίνηση λόγω της πτώσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στο ταμπλό, οι ενεργειακές μετοχές σημειώνουν άνοδο, συμπεριλαμβανομένων των Marathon Oil, Occidental Petroleum και Devon Energy. Η Chevron ενισχύεται 1%, ενώ σε θετικό έδαφος βρίσκεται και η Exxon. Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των εταιρειών κυβερνοασφάλειας. Η μετοχή της FireEye πραγματοποιεί άλμα 6%.

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών. Η Tesla διολισθαίνει 1%. Απώλειες 1% καταγράφει η Oracle, μετά την υποβάθμισή της από την Barclays. Πτώση σημειώνουν και οι μετοχές των Facebook και Alphabet, μετά την υποβάθμισή τους από τη Citigroup.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,7% στα 65,41 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% υψηλότερα στα 1.839 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,217 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς  διαμορφώνεται στο 1,57%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v