Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πτώση» 470 μονάδων για τον Dow Jones

Απώλειες για δεύτερη σερί συνεδρίαση στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο. Στο 1,62% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

«Πτώση» 470 μονάδων για τον Dow Jones

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε η Wall Street με το βλέμμα των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένο στα στοιχεία πληθωρισμού που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλλεν δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων σε περίπτωση υπερθέρμανσης της αμερικανικής οικονομίας. Ωστόσο τα απογοητευτικά στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ είχαν καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενη στροφή της Fed σε πιο σφικτή νομισματική πολιτική εάν ανέβαινε ο πληθωρισμός.

«Η πτώση που ξεκίνησε με την τεχνολογία έχει επεκταθεί και στην υπόλοιπη αγορά», σχολίασε ο επικεφαλής στρατηγικής της LPL Financial, Ryan Detrick με αφορμή τις βαριές απώλειες για τον Dow Jones. Και παρατηρεί: «Παρόλο που ανακοινώθηκαν ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα, οι ανησυχίες για πιθανές πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία, παραμένουν».

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 1,36% ή 473 μονάδες στις 34.270, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,87% στις 4,152 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε οριακά χαμηλότερα 0,09% στις 13.389 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, άνοδο κατέγραψαν μόνο οι τίτλοι των Salesforce.com (+0,6%) και Nike Inc. (+0,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Travelers Cos. (-3,3%) και Home Depot (-3,2%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI κινήθηκε υψηλότερα 0,6% στα 65,28 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,1% στα 1.836 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,62% ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,2156 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v