Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική «βουτιά» στη Wall Street

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο μηνών σημείωσε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq. Απώλειες στο …νήμα για τον Dow Jones μετά από τρία σερί ρεκόρ. Στο 1,60% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Τεχνολογική «βουτιά» στη Wall Street

Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στον τεχνολογικό κλάδο με τη μετοχή της Tesla να «βουλιάζει» άνω του 6%, του Facebook άνω του 3% και της Alphabet (μητρική της Google) να υποχωρεί άνω του 2% μετά την υποβάθμιση από την Citigroup.

«Περιμέναμε καλύτερη συμπεριφορά από τις τεχνολογικές μετοχές. Μετά τα στοιχεία απασχόλησης την Παρασκευή αναμέναμε να συνεχιστεί το ριμπάουντ», σχολίασε αναλυτής.

«Κατά την άποψή μας, η μέτρηση για την απασχόληση δείχνει αναπάντεχη παύση στην ανάκαμψη της αγοράς εργασίας, η οποία έρχεται σε μια στιγμή που τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη και τα εναλλακτικά στοιχεία έδειχναν επιτάχυνση», έγραψαν αναλυτές της Citi σε σχετικό σημείωμα προς τους επενδυτές. «Σε κάθε περίπτωση, η μέτρηση αυτή θα καθυστερήσει οποιαδήποτε συζήτηση για απόσυρση της υποστηρικτικής νομισματικής πολιτικής, μέχρι να λάβει χώρα μια αποφασιστική ανάκαμψη της αγοράς εργασίας», πρόσθεσαν.

Από πλευράς δεικτών, o Dow Jones υποχώρησε μόλις 0,1% ή 34 μονάδες στις 34.742, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,04% στις 4,188 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 2,55% στις 13.401 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των 3M (+2,2%) και Procter & Gamble (+1,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Intel (-3%) και Visa (-2,7%).

Στο μεταξύ, η Colonial Pipeline, διαχειρίστρια εταιρία του μεγαλύτερου αγωγού μεταφοράς καυσίμων συνέχισε σήμερα της προσπάθειες αποκατάστασης της λειτουργίας της, μετά από μία κυβερνοεπίθεση με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού, που την ανάγκασε να σταματήσει τη λειτουργία της, το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας ανησυχίες για μία ενδεχόμενη αύξηση των εμπορικών τιμών της βενζίνης.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI κινήθηκε οριακά υψηλότερα στα 64,92 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.837 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,60% και η απόδοση του 30ετούς κατά τέσσερις μονάδες στο 2,32%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,2146 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v